Αρχική Αθλητικά νέα Την «βόμβα» της αγωνιστικής έριξε ο Παναιτωλικός στο «ΟΑΚΑ»!

Την «βόμβα» της αγωνιστικής έριξε ο Παναιτωλικός στο «ΟΑΚΑ»!

1
Dodekanisos

Μετά τον ΟΦΗ σειρά πήρε ο Παναιτωλικός που με μία τεράστια ανατροπή «σόκαρε» την ΑΕΚ, επικρατώντας της «Ένωσης» με 2-1 στο άδειο «ΟΑΚΑ», σε αναμέτρηση για την 18η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με ωραίο τέρμα του Ανσαριφάρντ στο 44΄, όμως στο 78΄ ο Καρέλης και στο 84΄ ο Μεντόσα έδωσαν το «τρίποντο» στο σύνολο του Γιάννη Αναστασίου στην σπουδαιότερη νίκη της στην εφετινή σεζόν. Η Ενωση προηγήθηκε με τον Ανσαριφάρντ. Δοκάρι με τον Τζαβέλλα είχε η ΑΕΚ.

Στο πρώτο ημίχρονο, η «Ένωση» παρουσίασε κάκιστη εικόνα. Άμραμπατ και Γκαρσία ήταν αμφότεροι σε κακή ημέρα και οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν πάρα πολύ στη δημιουργία με αποτέλεσμα να έχουν μόλις δύο φάσεις. Η μία εξ αυτών κατέληξε στα δίχτυα. Η πρώτη ήταν ένα σουτ του Ανσαριφάνρτ στο 36ο λεπτό, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μελίσσας. Ενώ στο 44′ ο Ιρανός έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ. Ο 31χρονος επιθετικός έφυγε στην κόντρα και διένυσε απόσταση μεγαλύτερη των 60-65 μέτρων και με πλασέ στην κλειστή γωνία έγραψε το 1-0. Ο Παναιτωλικός μπορεί να μην απείλησε, ωστόσο είχε μία πάρα πολύ ορθολογική παρουσία στον αγωνιστικό χώρο. Γεγονός που ξεδίπλωσε στο δεύτερο μέρος, καθώς ήταν και υποχρεωμένος να επιτεθεί.  

Με την εκκίνηση του δεύτερου 45λεπτου η ΑΕΚ απώλεσε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το ματς. Στο 47ο λεπτό το απευθείας φάουλ του Τζαβέλλα «τράνταξε» το δοκάρι του Μελίσσα. Ενώ ο 28χρονος τερματοφύλακας στο 48ο λεπτό πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση σε προσπάθεια του Λιβάι Γκαρσία. Όσο περνούσε ο χρόνος ο Παναιτωλικός έβρισκε τα «πατήματά» του και άρχισε να πλησιάζει την περιοχή του Τσιντώτα. Όμως του έλειπε η μεγάλη στιγμή. Στον αντίποδα, η ΑΕΚ έχασε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία στο 77΄ με τον Μελίσσα να κρατάει «όρθια» την ομάδα του. Στην εξέλιξη της φάσης ο Παναιτωλικός ισοφάρισε! Ο Ντουάρτε «έβγαλε» τον Καρέλη «στην πλάτη» της άμυνας της ΑΕΚ και ο έμπειρος επιθετικός πλάσαρε τον Τσιντώτα ισοφαρίζοντας 1-1 στο 78′. 

Το σύνολο του Γιάννη Αναστασίου πίστεψε ότι μπορεί να κερδίσει και εν τέλει «γύρισε ανάποδα» την αναμέτρηση! Στο 84ο λεπτό ο Μεντόσα με «κεραυνό» έξω από την περιοχή έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο Παναιτωλικός έριξε την «βόμβα» της αγωνιστικής στο «ΟΑΚΑ». Η συγκεκριμένη νίκη απομακρύνει τον σύλλογο από το Αγρίνιο κατά εννέα βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Σβάρνας (80΄ Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (87΄ Κοσίδης), Λε Ταλέκ (80΄ Σάκχοφ), Μάνταλος, Αμραμπατ (87΄ Γέβτιτς), Γκαρσία (65΄ Τσούμπερ), Ανσαριφάρντ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Βργκοτς, Αντούνες (64΄ Μάρτενσον), Λούι, Χουχούμης, Μπαρμπόσα (70΄ Μορσέι), Κορνέλιους, Ντουάρτε, Φλόρες, Μεντόσα, Βέργος (70΄ Καρέλης)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] με μία τεράστια ανατροπή «σόκαρε» την ΑΕΚ, επικρατώντας της «Ένωσης» με 2-1 στο άδειο «ΟΑΚΑ», σε αναμέτρηση για την 18η αγωνιστική της Super League. […]