Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Τι να τρως για να μην γεράσεις!

Τι να τρως για να μην γεράσεις!

0
Dodekanisos

Πώς μπορούμε  να νικήσουμε το χρόνο μέσω της  σωστής διατροφής; Τι είναι αυτό που θα μας δώσει το εισιτήριο για τη μακροζωία;

Μειώστε τις θερμίδες που παίρνετε

Αυτό συμβαίνει όχι μόνο γιατί μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης παχυσαρκίας και συνοδών νοσημάτων και συνεπώς ζούμε περισσότερο, αλλά και γιατί μελέτες έχουν δείξει ότι ο περιορισμός τροφής και η νηστεία σχετίζονται με επιμήκυνση του προσδόκιμου ζωής,  μέσω της ενεργοποίησης γονιδίων που σχετίζονται με τη μακροζωία.

Βάλτε πράσινο στην καθημερινότητά σας!

Το σπανάκι, η ρόκα, το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε,καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β, C και Ε αλλά και σε ασβέστιο, σίδηρο, και μαγνήσιο.

Φάτε ψάρι!

Το ψάρι κατέχει υψηλή θέση στη μεσογειακή διατροφή, καθώς αποτελεί πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνης D αλλά και ω-3 λιπαρών οξέων, των οποίων η ευεργετική δράση έχει διερευνηθεί από πλήθος μελετών.

Επιλέξτε ελαιόλαδο!

Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.Επιπλέον, το ελαιόλαδο περιέχει σε σημαντική ποσότητα τη βιταμίνη Ε, της οποίας η αντιοξειδωτική δράση έχει συνδεθεί με την πρόληψη τόσο της γήρανσης όσο και  παθήσεων, όπως η νόσος Alzheimer.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments