Αρχική Στήλες Απόψεις Τι λέτε κ. Κοντονή για την καμπύλη τροχιά;

Τι λέτε κ. Κοντονή για την καμπύλη τροχιά;

0
euro fotovolida
Dodekanisos

Με αφορμή τα όσα παρακολούθησε ο φίλαθλος κόσμος και όχι μόνο του ποδοσφαίρου, από τους «χούλιγκαν» και γενικά τον έλεγχο που γίνεται από 90.000 και πλέον Γάλλους αστυνομικούς, στους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος-EURO 2016, σκέφτηκα ότι παντού «τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου»!!
Την στιγμή που όλος ο κόσμος έβλεπε την φωτοβολίδα να φεύγει από την μία πλευρά του γηπέδου και να κατευθύνεται για την άλλη, ΜΕ ΚΑΜΠΥΛΗ ΤΡΟΧΙΑ, με έπιασαν τα γέλια!!
Σε μένα αλλά και στα εκατομμύρια του κόσμου, που καθόταν μπροστά στην μικρή του οθόνη γεννήθηκε αυτόματα η ίδια απορία. Με τέτοια αυστηρά αστυνομικά μέτρα πως κατάφερε ο ιδιοκτήτης της φωτοβολίδας να ξεπεράσει τον έλεγχο και μετά να πετύχει την εκτόξευση της προς τους «εχθρούς του» και μάλιστα με καμπύλη τροχιά, η οποία σημαίνει κατά πολλούς ότι είναι αβλαβής!! Αν σκεφτούμε ότι τα δρακόντεια μέτρα που εξαγγέλθηκαν δεν λειτούργησαν, τότε τι θα γινόταν αν ήταν ημίμετρα? Αν βλέπαμε το ίδιο περιστατικό σε παιχνίδι των Ελληνικών πρωταθλημάτων, τότε σύμφωνα με όσα ισχύουν στην χώρα μας και λόγω της καμπύλης τροχιάς που είχε η φωτοβολίδα , δεν θα επιβαλλόταν τιμωρία!! Μόνο αν εκτοξεύεται σε ευθεία τροχιά υπάρχει τιμωρία αναφέρουν οι δικοί μας νόμοι. Μα το πρόβλημα το προλαβαίνεις πριν να δημιουργηθεί. Καμία φωτοβολίδα, η βεγγαλικό η οτιδήποτε άλλο να μην περνάει στα γήπεδα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμό σοβαρό η ελαφρό δεν το συζητάμε! Όλα μπορούν να μείνουν εκτός γηπέδων, εφόσον γίνεται σοβαρός και λεπτομερέστατος έλεγχος ακόμη και αν υπάρξει καθυστέρηση εισόδου. Προληπτικά τα μέτρα, με αυστηρότητα και ίσως η κατάσταση να βελτιωθεί στην νέα αγωνιστική περίοδο της χώρας μας. Θα επανέλθουμε!

Ηλίας Λοίζος

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments