Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Θερμό καλοκαίρι με αφορμή το Sea Star!

Θερμό καλοκαίρι με αφορμή το Sea Star!

0
Dodekanisos

Με πολύ επιφυλακτικότητα και σκεπτικισμό φέρονται να περιμένουν οι πλοιοκτήτες της περιοχής της Δωδεκανήσου που ασχολούνται με τα τακτικά δρομολόγια στα νησιά, τις εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τα πιστοποιητικά ασφαλείας που θα πρέπει να χορηγηθούν στο Ε/Γ της Τήλου Sea Star.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν είχε καταγγελθεί στον Κλάδο Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων του ΥΕΝ από τις ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΝΕ , την ΑΝΕΣ και άλλες εταιρείες για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που είχαν λόγω κατά αυτούς της σκανδαλώδης και παράνομης πιστοποίησης του πλοίου.

Μάλιστα πρόσφατα, πλοιοκτήτες της περιοχής μας πέρασαν από πολύ δύσκολες και πολυδάπανες διαδικασίες   προκειμένου να πιστοποιήσουν τα πλοία τους σύμφωνα με το πρόσφατο  ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 104 .

Είναι σίγουρο ότι κάτι αντίστοιχο τουλάχιστον θα απαιτήσουν τόσο από το ΥΕΝ όσο και από τον οποιονδήποτε νηογνώμονα αναλάβει το πλοίο καθώς πρέπει να υπάρξει ισονομία μεταξύ των πλοιοκτητών που δραστηριοποιούνται στις αντίστοιχες ακτοπλοϊκές συνδέσεις .

Η καταγγελία της ΑΝΕΣ

Συγκεκριμένα, η καταγγελία που είχε κάνει η ΑΝΕΣ είχε δημοσιευτεί και στην εφημερίδα «Δημοκρατική», η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε τα ακόλουθα (από το 2008): «Η ΑΝΕΣ κατήγγειλε με επιστολή της, που έφτασε μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού, ως παράνομη την επιδότηση των πλοών του Sea Star της Τήλου αλλά και την χορήγηση άδειας στο πλοίο για την εκτέλεση του δρομολογίου Ρόδου – Τήλου. Το πλοίο Sea Star δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου εκτελώντας περιηγητικά ταξίδια από Ρόδο προς Πανορμίτη – Σύμη και επιβατικά δρομολόγια προς Tήλο-Ρόδο-Tήλο με επιδότηση από την δρομολογούσα Αρχή (YENANΠ). Η δρομολόγηση του Sea Star του οποίου το κύριο υλικό κατασκευής είναι μείγμα πλαστικού δεν είναι όπως κατήγγειλε η ΑΝΕΣ σύννομη, γιατί δεν πληρούνται οι προδιαγραφές της Κοινοτικής Οδηγίας 98/18 (EUOROSOLAS). Καταγγέλλεται παραπέρα ότι το πλοίο εκτελεί περιηγητικούς και δρομολογιακούς πλόες (B’ κατηγορίας) και δεν φέρει πιστοποιητικά κλάσης από ΝΗΟΓΝΩΜΟΝA;»

-Από τα συχνά τηλεφωνήματα ανώνυμα και επώνυμα  που δεχόμαστε στο NEWS12 καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται να έρθει ένα θερμό καλοκαίρι . . .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments