Θέλουν ένταλμα σύλληψης και για τον Λουκασένκο!

0
Dodekanisos

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) στις 18 Ιουλίου να εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο.
«Με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) να έχει ήδη εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσίδα Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα, οι ευρωβουλευτές καλούν το ΔΠΔ να εξετάσει ένα παρόμοιο ένταλμα σύλληψης για τον (Αλέξανδρο Λουκασένκο)», ανέφερε το κοινοβούλιο. στη δήλωσή του. Το νομοθετικό όργανο της ΕΕ τόνισε ότι η Λευκορωσία υπό το καθεστώς του Λουκασένκο φέρει ευθύνη για εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά της Ουκρανίας, ιδίως για την απέλαση ουκρανών παιδιών.

Το κοινοβούλιο ζήτησε «όλα τα απαραίτητα μέτρα σε διεθνές επίπεδο» για να εξασφαλιστεί η ποινική δίωξη των Λευκορώσων ηγετών που ευθύνονται για αυτές τις πράξεις. Σε μια ευρεία καταγγελία του καθεστώτος του Λουκασένκο, το κοινοβούλιο καταδίκασε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του, εξέφρασε την αντίθεσή του στη συμμετοχή Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι και ζήτησε την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και αυστηρότερες κυρώσεις της ΕΕ. Η δήλωση προειδοποίησε επίσης για την αυξανόμενη υποταγή της Λευκορωσίας στη Μόσχα και κάλεσε την ΕΕ να υποστηρίξει πιο αποφασιστικά τη λευκορωσική δημοκρατική αντιπολίτευση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments