«Θέλουμε τον πλήρη έλεγχο της Ουκρανίας!»

0
Dodekanisos

Μια «εύλογη» ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία θα συνεπαγόταν τον πλήρη έλεγχο της χώρας από τη Μόσχα, ισχυρίστηκε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο ανώτερος αξιωματούχος χλεύασε το ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι, το οποίο έχει υποστηριχθεί από τη Δύση ως ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί η σύγκρουση με τη Ρωσία. Η πρόταση που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2022, ισοδυναμεί με την παραδοχή της στρατιωτικής ήττας της Μόσχας, σύμφωνα με τη ρωσική ηγεσία.

«Όλοι, συμπεριλαμβανομένων αυτών των θρασύδειλων δυτικών ψεύτες, κατανοούν ότι ακόμη και σε μια λιγότερο περίπλοκη κατάσταση η ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί είτε μέσω εύλογου συμβιβασμού είτε αφού συνθηκολογήσει μία από τις πλευρές», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μεντβέντεφ, ο οποίος υπηρετεί ως αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Δεδομένου ότι η ουκρανική πρόταση μπορεί να ληφθεί μόνο με «απέχθεια» και «αίσθημα ντροπής», ο Μεντβέντεφ είπε ότι είχε βρει μια εναλλακτική. Αυτό θα συνεπαγόταν την επίσημη συνθηκολόγηση από το Κίεβο, τη διάλυση της ουκρανικής κυβέρνησης και την εκλογή νέου κοινοβουλίου υπό την παρακολούθηση του ΟΗΕ. Το νέο νομοθετικό σώμα στο Κίεβο θα είναι επιφορτισμένο με την καταβολή αποζημιώσεων στη Ρωσία και τελικά την επικύρωση μιας συνθήκης ένωσης, βάσει της οποίας η Μόσχα θα αναλάμβανε την πλήρη κυριαρχία στην Ουκρανία.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments