«Θα αγοράσουμε όπλα για την Ουκρανία από Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία»

0
Dodekanisos

Οι χώρες της ΕΕ σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν έσοδα από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν παγώσει στην Ευρώπη για να χρηματοδοτήσουν αγορές όπλων για το Κίεβο, δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.
«Θα χρησιμοποιήσουμε τα υπερκέρδη από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν παγώσει στην Ευρώπη για να στηρίξουμε οικονομικά την αγορά όπλων για την Ουκρανία», είπε η καγκελάριος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ στο Βερολίνο.
«Και οι τρεις μας θα συναντηθούμε ξανά την επόμενη εβδομάδα και θα συζητήσουμε αυτά τα θέματα με τους Ευρωπαίους εταίρους μας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», είπε.
Στις 11 Μαρτίου, οι Financial Times ανέφεραν ότι η ΕΕ μπορεί να μεταφέρει στην Ουκρανία τον Ιούλιο του 2024 δύο ή τρία δισεκατομμύρια ευρώ, έσοδα από την επανεπένδυση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας, που διαχειρίζεται ο διεθνής θεματοφύλακας Euroclear. Την 1η Φεβρουαρίου, οι συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ ενέκριναν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να χρησιμοποιηθούν τα έσοδα από τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας για τη μερική χρηματοδότηση ενός προγράμματος δημοσιονομικής βοήθειας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία έως το 2027.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments