Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Τεστ εγκυμοσύνης με οδοντόκρεμα: Δουλεύει;

Τεστ εγκυμοσύνης με οδοντόκρεμα: Δουλεύει;

0
Dodekanisos

Όταν μία γυναίκα έχει συμπτώματα εγκυμοσύνης είναι λογικό να αισθανθεί ένα μικρό (ή και μεγαλύτερο) άγχος. Έτσι κάποιες γυναίκες, πάνω στην αγωνία και τη βιασύνη τους, μπορεί να βρουν στο διαδίκτυο τρόπους και κόλπα για να κάνουν DIY τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι, κάποια από τα οποία περιλαμβάνουν συστατικά όπως αλάτι, ζάχαρη, χλωρίνη ή μαγειρική σόδα. Ένα από τα υλικά που επίσης υποτίθεται ότι μπορεί να σας πει αν είστε έγκυος ή όχι, είναι η οδοντόκρεμα. Μπορεί όμως μία γυναίκα πραγματικά να μάθει αν είναι έγκυος χρησιμοποιώντας ένα σωληνάριο οδοντόπαστας; Η σύντομη απάντηση είναι όχι. Το τεστ εγκυμοσύνης με οδοντόκρεμα δεν είναι αξιόπιστο. Οποιαδήποτε γυναίκα πιστεύει ότι μπορεί να είναι έγκυος, το πιο απλό και εύκολο που έχει να κάνει είναι να προμηθευτεί ένα έγκυρο τεστ εγκυμοσύνης.

Τι είναι το τεστ εγκυμοσύνης με οδοντόκρεμα;

Θεωρητικά για να κάνει μια γυναίκα τεστ εγκυμοσύνης με οδοντόκρεμα, θα πρέπει να έχει ένα σωληνάριο οδοντόκρεμας, λίγα ούρα και ένα καθαρό δοχείο για να αναμείξει τα υλικά. Τοποθετείτε λίγη κλασική λευκή οδοντόκρεμα σε ένα άδειο φλιτζάνι ή δοχείο. Έπειτα ρίχνετε αργά το δείγμα των ούρων στο δοχείο. Αν η οδοντόκρεμα γίνει αφρώδης και πηχτή τότε είστε έγκυος. Αν όμως η οδοντόκρεμα δεν αλλάξει χρώμα τότε δεν είστε έγκυος.
Φυσικά, έχει σημασία να τονίσουμε ξανά ότι αυτός δεν είναι ένας ακριβής τρόπος ανίχνευσης εγκυμοσύνης. Ακόμα και αν δοκιμάσετε αυτή τη μέθοδο ανίχνευσης εγκυμοσύνης στο σπίτι και πιστεύετε ότι το αποτέλεσμα είναι θετικό, και πάλι θα πρέπει να κάνετε ένα κλασικό τεστ εγκυμοσύνης.

Ποια είναι η θεωρία πίσω από το τεστ εγκυμοσύνης με οδοντόκρεμα;
Τα άτομα που κάνουν το τεστ εγκυμοσύνης με οδοντόκρεμα πιστεύουν ότι τα συστατικά της οδοντόκρεμας αντιδρούν με τις ορμόνες εγκυμοσύνης στα ούρα. Η αντίδραση στη συνέχεια υποτίθεται ότι προκαλεί την αλλαγή χρώματος ή το άφρισμα της οδοντόκρεμας. Ωστόσο, αυτή η αντίδραση μπορεί να συμβεί απλά και μόνο λόγω της οξύτητας των ούρων.
Τα ούρα είναι τυπικά όξινα, με pH από 6 έως 7,5 ενώ. Από την άλλη, συνήθως οι λευκές οδοντόπαστες περιέχουν βάση, αν και αυτό μπορεί να διαφέρει πολύ ανά οδοντόπαστα. Όταν τα οξέα ενώνονται με τις βάσεις προκαλείται μία χημική αντίδραση, που ονομάζεται εξουδετέρωση. Έτσι είναι λογικό κάποιες φορές όταν αναμειγνύεται οδοντόκρεμα με ούρα, να προκαλείται αντίδραση είτε η γυναίκα από την οποία προέρχονται τα ούρα είναι έγκυος είτε όχι.
Αντίθετα, τα τεστ εγκυμοσύνης τύπου Hometest, ελέγχουν μία συγκεκριμένη ορμόνη που απελευθερώνεται από τον πλακούντα μιας εγκύου γυναίκας. Αυτή η ορμόνη ονομάζεται hCG και δεν ανιχνεύεται με την οδοντόπαστα. Υπάρχουν μάλιστα και σχετικά video στο YouTube που μπορείτε να δείτε τη διαδικασία, όπως αυτό.

Αξιόπιστοι τρόποι για να μάθετε αν είστε έγκυος
Αν έχετε κάποια υπόνοια ότι είστε έγκυος, καλύτερα να μην σπαταλήσετε το χρόνο σας και να μην κορυφώσετε την αγωνία σας με ένα τεστ με οδοντόκρεμα. Μπορείτε να επισκεφτείτε το γιατρό σας ή ο πιο άμεσος, οικονομικός και αξιόπιστος τρόπος για να μάθετε αν είστε έγκυος είναι να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης. Τα τεστ εγκυμοσύνης Hometest είναι πλήρως αξιόπιστα, με ακρίβεια 99%, είναι πολύ εύκολα στη χρήση, εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ και είναι ιδιαίτερα οικονομικά. Κάνοντας ένα τεστ εγκυμοσύνης Hometest θα μάθετε με αξιόπιστο τρόπο και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αν πράγματι είστε έγκυος, ακόμα και μέρες πριν την καθυστέρηση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments