Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Τεράστιες απώλειες για τις εταιρίες αερομεταφορών

Τεράστιες απώλειες για τις εταιρίες αερομεταφορών

0
Φωτογραφία από Free-Photos από το Pixabay
Dodekanisos

Οι παγκόσμιοι αερομεταφορείς θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν απώλειες περίπου 48 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος, καθώς ο προβληματικός τομέας αγωνίζεται να ανακάμψει από τις επιπτώσεις του νέου, δήλωσε η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA).

Τα νέα στοιχεία, που παρουσιάστηκαν από τον παγκόσμιο οργανισμό αεροπορικών εταιρειών την Τετάρτη, είναι περίπου 25% χειρότερα από ό, τι αναμενόταν. Είχε προηγουμένως προβλέψει έλλειμμα 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι απώλειες της αεροπορικής βιομηχανίας αναμένεται να ανέλθουν περίπου στο ένα τρίτο από αυτό που είδε ο προβληματικός τομέας το 2020, όταν έχασε περισσότερα από 126,4 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς η εξάπλωση του ιού ανάγκασε τις κυβερνήσεις να κλείσουν τα σύνορα.

«Αυτή η κρίση είναι μεγαλύτερη και βαθύτερη από ό, τι θα περίμενε κανείς. Οι απώλειες θα μειωθούν σε σχέση με το 2020 », ανέφερε σε δήλωσή του ο γενικός διευθυντής της IATA Willie Walsh. Πρόσθεσε ότι οι περιορισμοί ταξιδιού που επιβάλλονται από τις κυβερνήσεις εξακολουθούν να επηρεάζουν τη ζήτηση για διεθνή ταξίδια. Ο οργανισμός αναμένει τώρα ότι η παγκόσμια κίνηση το 2021 θα ανέλθει στο 43% των επιπέδων πριν από την κρίση. Σύμφωνα με την IATA, αυτό σηματοδοτεί μια βελτίωση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αλλά εξακολουθεί να “απέχει πολύ από την ανάκαμψη”.

πηγή: rt.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments