Αρχική Αθλητικά νέα Βόλεϊ Τελχινίς – Φοίνικας: Ένα παιχνίδι που δεν τελείωσε ποτέ

Τελχινίς – Φοίνικας: Ένα παιχνίδι που δεν τελείωσε ποτέ

0
Dodekanisos

Τρεις νίκες σε τρεις αγώνες εκτός έδρας πέτυχαν τα τμήματα βόλεϊ της Τελχινίδας το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Οι γυναίκες έκαναν το 3 στα 3 αφού νίκησαν και τον ΠΑΟΚ, οι νεάνιδες ολοκλήρωσαν με νίκη τους αγώνες τους για την α΄ φάση του πρωταθλήματος νικώντας τον Φοίνικα και οι παγκορασίδες ξεκίνησαν τις φετινές τους αγωνιστικές υποχρεώσεις με νίκη απέναντι στον Διαγόρα.

Τελχινίς-Φοίνικας, ένα ματς κορασίδων που δεν τελείωσε ποτέ

Το Σάββατο το βράδυ αγωνίσθηκαν και οι Κορασίδες της Τελχινίδας με αντίπαλο τον Φοίνικα. Ένα ματς που δεν τελείωσε ποτέ αφού η ομάδα του Φοίνικα αποχώρησε από το γήπεδο στο 5ο σετ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις του Α΄ διαιτητή. Είχε προηγηθεί προσωρινή διακοπή αγώνα στο 19-18 του 5ου σετ από τον κ. Νίκο Χατζησταυρίδη (Α΄ διαιτητής) λόγω προπηλακισμού του, όπως δήλωσε στους αρχηγούς των δύο ομάδων, από μερίδα φιλάθλων του Φοίνικα.

Το γεγονός είναι ότι ένα συναρπαστικό ματς, που για περισσότερο από δύο ώρες πρόσφερε θέαμα στους φίλους και των δύο ομάδων αμαυρώθηκε από τη συμπεριφορά κάποιων που σίγουρα δεν τους χρειάζεται αλλά και δεν τους θέλει το ροδίτικο βόλεϊ.

Καθήκον αυτών που καθορίζουν τις τύχες του τοπικού βόλεϊ είναι να απομονώνουν τέτοιες περιπτώσεις και να τις αποβάλουν από τον χώρο.

Η ανοχή, η συγκάλυψη και η ατιμωρησία αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του αθλήματος. Τα τριακόσια και πλέον παιδιά που συμμετέχουν στα τοπικά αναπτυξιακά πρωταθλήματα δικαιούνται την άμεση και δραστική παρέμβαση των υπευθύνων, πριν οι λεονταρισμοί και οι χυδαίες συμπεριφορές κάποιων ηρωοποιηθούν και αποτελέσουν πρότυπα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το ματς ήταν συναρπαστικό με πολύ καλές φάσεις και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων και των δύο ομάδων που βρέθηκαν στις κερκίδες του Βενετοκλείου.

Οι αθλήτριες του Φοίνικα πήραν πολύ εύκολα το 1ο σετ με 09-25 και συνεχίζοντας την καλή τους απόδοση προηγήθηκαν και στο 2ο αρχικά με 4-11 και στη συνέχεια με 15-21.

Σε αυτό το σημείο η Τελχινίδα αντέδρασε, πλησίασε στο σκορ με 19-22 και έφτασε πρώτη στο σετ μπολ (24-23) αλλά μετά από πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα, οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να πάρουν και αυτό το σετ με 29-31.

Τα δύο επόμενα σετ άνηκαν στην Τελχινίδα (25-19, 25-13) αφού οι αθλήτριές της ήταν πιο αποτελεσματικές και έτσι το ματς οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Στο 5ο σετ οι φιλοξενούμενες πήραν σημαντικό προβάδισμα (1-6, 3-8, 5-11) αλλά οι ροδίτισσες πλησίασαν στο 11-13. Ο Φοίνικας έφθασε δύο φορές στο ματς μπολ (13-14 και 14-15 αλλά η Τελχινίδα ισοφάρισε και μάλιστα προηγήθηκε με 16-15 και 17-16. Ο Φοίνικας όμως πέρασε πάλι μπροστά με 18-17. Στη φάση που ακολούθησε ο διαιτητής σφύριξε φιλέ στην κεντρικό του Φοίνικα και η Τελχινίδα ισοφάρισε, για να περάσει στη συνέχεια μπροστά με 19-18.

Στο σημείο αυτό ο διαιτητής διέκοψε προσωρινά τον αγώνα για να αποχωρήσει στη συνέχεια η ομάδα του Φοίνικα και να λήξει ‘άδοξα’ αυτός ο συναρπαστικός αγώνας.

Η συνέχεια θα δοθεί στα γραφεία της ΤΕ βόλεϊ Δωδεκανήσου όπου οι αρμόδιες επιτροπές θα πρέπει να αποφασίσουν για την τύχη του αγώνα.

ΡΣΦΠ Τελχινίς – ΑΕΣΠ Φοίνικας 2-2 σετ (09-25 σε 20΄, 29-31 σε 37΄, 25-19 σε 24΄, 25-13 σε 20, διεκόπη στο 19-18 του 5ου σετ)

Τελχινίς: (Νίκος Τσιντομηνάς) Δήμητρα Βαρτζιά, Ειρήνη Κακλαμάνου, Σταματίνα Γκιζέττη, Αναστασία Δημητριάδη, Άννα Καπετάν Γεωργίου, Μιχαηλία Λαζαρίδου, Μελίνα Τερζή, Εύη Μανωλάκη (λ), Ελένη Μαστόρου, Νοέμη Ντούσκου, Πάολα Σουσάρι και Αριέτα Τερζίου.

Φοίνικας: (Νίκος Αντωνιάδης) Ε. Αθανασάκη, Καλ. Κουκιά, Ι. Κωστοπούλου, Ε. Αρχαγγελίτη, Κ. Κατινα, Μ. Κορμπα, Κ. Κουκιά, Ρ. Κουκιά (λ), Μ. Μαμαλίγκα, Ι. Μοσκιού, Χ. Συμιακού, Δ. Μάντη, Μ. Συμιακού και Μ. Φουκα (λ).

Τον αγώνα διαιτήτευσαν ο Νίκος Χατζησταυρίδης και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Νίκησαν και τον ΠΑΟΚ οι γυναίκες

Με νίκη συνέχισαν οι γυναίκες της Τελχινίδας αφού την Κυριακή στο Βενετόκλειο επικράτησαν με 3-0 σετ του νεοσύστατου ΠΑΟΚ Ρόδου.

Ο ΠΑΟΚ είχε σημαντικές ελλείψεις και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν κατάφερε να κοντράρει τις περσινές πρωταθλήτριες.

ΠΑΟΚ Ρόδου – Τελχινίς 0-3 σετ σε 86΄(15-25 σε 17΄, 17-25 σε 47΄και 08-25 σε 22΄)

ΠΑΟΚ: (Ανδρέας Μοσκιού) Φραντζέσκου, Αμερικάνου, Μπόνη, Δέμελου (λ), Μαργαρίτη, Παπαμελετίου, Αθανασοπούλου, Γακοπούλου, Κλαδίτη (λ)

Τελχινίς: (Νίκος Τσιντομηνάς) Μαρία Βρατσάλη, Μίρκα Στρατάκη, Φαμπιόλα Τερζίου, Ευγενία Μουρούτη (λ), Ραφαηλία Κουφομανώλη (λ), Νικολέτα Αμορανίτη, Μαριλιάνα Σούρδη, Ανθή Γκίκα, Ελένη Μητροπούλου, Πάολα Σουσάρι, Σταματίνα Γκιζέττη, Μελίνα Τερζή, Κέλυ Δαουτοπούλου και Φαίη Μίχου.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν ο Νίκος Χατζησταυρίδης, η Μαίρη Ινγγλέση και η Καλλιόπη Πόγκα.

Με το δεξί οι Παγκορασίδες, 0-3 τον Διαγόρα

Νικηφόρα ξεκίνησαν το πρωτάθλημα οι Παγκορασίδες της Τελχινίδας. Οι μικρές της Κατερίνας Χειμωνέττου επικράτησαν άνετα, εκτός έδρας, του Διαγόρα με 3-0 σετ.

ΓΣ Διαγόρας – ΡΣΦΠ Τελχινίς 0-3 σετ σε 74΄(14-25 σε 27΄, 17-25 σε 25΄και 12-25 σε 22΄)

Διαγόρας: (Χαρούλα Ελευθεριάδου) Γιακουμάκη, Γιαντζίδη, Διακογιαννάκη (λ), Α. Κυπριώτη, Ρ. Κυπριώτη, Δ. Κουφού, Δέζι, Μάλαμα, Ντερβίσι, Παπασάββα, Χαμίτ (λ) και Χατζησταυρίδη.

Τελχινίς: (Κατερίνα Χειμωνέττου, Νίκος Τσιντομηνάς) Αλεξία Γκιάτα, Νικολέτα Γκίκα (λ), Κριστιάνα Ζντράβα (λ), Κάλλια Θαρρενάκη, Σταυρούλα Καλιόζη, Νοέμη Ντούσκου, Πάολα Σουσάρι, Σταματίνα Γκιζέττη, Αναστασία Δημητριάδη, Ραφαέλα Ζωγράφη, Ειρήνη Κακλαμάνου, Ελένη Μαστόρου και Δήμητρα Τιόλη.

Διαιτητές του αγώνα ήταν η Μαίρη Παπαδούλη και η Μαρίνα Παπαβασιλείου

Νίκη στην Κρεμαστή για τις νεάνιδες

Για το πρωτάθλημα νεανίδων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Κρεμαστή η αναμέτρηση Φοίνικας – Τελχινίς. Με εξαίρεση το 2ο σετ το οποίο κέρδισε ο Φοίνικας η Τελχινίδα ήταν καλύτερη και δε δυσκολεύτηκε να ολοκληρώσει με νίκη την α΄ φάση του πρωταθλήματος.

ΑΕΣΠ Φοίνικας – ΡΣΦΠ Τελχινίς 1-3 σετ σε 92΄(14-25 σε 27΄, 25-20 σε 24΄, 13-25 σε 20΄ και 10-25 σε 21΄)

Φοίνικας: (Νίκος Αντωνιάδης) Ε. Αθανασάκη, Καλ. Κουκιά, Γ. Μαλιωτάκη, Ε. Αρχαγγελίτη, Κ. Κατινα, Μ. Κορμπα, Κ. Κουκιά, Μ. Σαΐτη (λ), Μ. Μαμαλίγκα, Κ. Χατζηβάσιλα και Μ. Φουκα.

Τελχινίς: (Νίκος Τσιντομηνάς) Φαμπιόλα Τερζίου, Ραφαηλία Κουφομανώλη (λ), Γιοζεφίνα Νταΐγια (λ), Αριέτα Τερζίου, Κατερίνα Δεληγιώργη, Ειρήνη Κακλαμάνου, Ιωάννα Μετζιώτη, Άννα Καπετάν Γεωργίου, Μελίνα Τερζή, Ανθή Γκίκα, Πάολα Σουσάρι, Ραφαέλα Ζωγράφη, Ελένη Μαστόρου και Σταματίνα Γκιζέττη.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν ο Σωτήρης Σταματίου και ο Κών/νος Τζάνος.

Βαθμολογία Νεανίδων (6 αγων.)

1η Διαγόρας 15 (16-5 σετ)

2η Τελχινίς 15(15-4 σετ)

3η Φοίνικας* 3 (5-13 σετ)

4η Ροδίων άθλησις* 0 (3-15 σετ)

(*) Ροδίων άθλησις και Φοίνικας έχουν 1 αγώνα λιγότερο

Το ‘μέλλον’ της Τελχινίδας δήλωσε ‘παρών’ στο τουρνουά του Φοίνικα

Οι ακαδημίες της Τελχινίδας έδωσαν το παρών στο τουρνουά μίνι βόλεϊ του ΑΕΣΠ Φοίνικα στο κλειστό στης Κρεμαστής. Οι μικρές αθλήτριες και οι μικροί αθλητές της Τελχινίδας συμμετείχαν στην όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε με επιτυχία ο Παραδεισιώτικος σύλλογος και είχαν την ευκαιρία να γίνουν για λίγο ‘συμπάικτες’ με τα αστέρια του Παναθηναϊκού, Παναγιώτη Πελεκούδα, Γιώργο Πεντίδη και Αλέξανδρο Ράπτη.

Τα ‘τελχινάκια’ που βρέθηκαν στο κλειστό της Κρεμαστής με την προπονήτριά τους Κατερίνα Χειμωνέττου ήταν οι: Νομική Γενναιοπούλου, Φωτεινή Γενναιοπούλου, Χαρά Διακοσταματίου, Αθηνά Δογιάμα, Χριστίνα Δογιάμα, Νεφέλη Δουλγέρη, Βασίλης Καλιόζης, Δέσποινα Καλύβα, Αλεξία Λαμπριανού, Ευρυδίκη Μαθιουδάκη, Κων/νος Μανωλάκης, Γκιούλ Μπεκίρογλου, Αντωνία Νέγκα, Κυριακή Νέγκα, Αγάπη Ροδίτη, Βασιλική Σταμούλη, Ιωάννα Σταμούλη, Μαίρη Χουρδά, ΚαλλιόπηΚαμπάκη, Σοφία Μεταξά και Δέσποινα Μαστόρου

Η Τελχινίδα συγχαίρει και ευχαριστεί τον Φοίνικα για την επιτυχημένη αυτή εκδήλωση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments