Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Τα παιχνίδια της Α1

Τα παιχνίδια της Α1

0
anagennisi_oikonomideio
Dodekanisos
Τα αποτελέσματα των αγώνων της Α1 κατηγορίας Δωδεκανήσου έχουν ως εξής:
Αναγέννηση Ιάλυσος-ΑΕΡΑ  6-3
Ίσως στο πιο όμορφο παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος, η Αναγέννηση Ιάλυσος επικράτησε με το….αγγλικό 6-3 του ΑΕΡΑ στο «Οικονομίδειο» και πλησίασε τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Η εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του Νίκου Μαντικού ήταν εντυπωσιακή και ικανοποίησε το φίλαθλο κοινό που πήγε  στο γήπεδο για να παρακολουθήσει το ματς, αφού τους «αποζημίωσε» με πολλά και όμορφα τέρματα. Ο ΑΕΡΑ έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ και μάλιστα με διαφορά δύο τερμάτων κάτι που δεν του επέτρεψε να κάνει το παιχνίδι του και μοιραία γνώρισε τη συντριβή, παρά το γεγονός ότι προσπάθησε αρκετές φορές να ξαναμπεί στο ματς.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά στο ματς και πίεσαν από την αρχή την εστία του Καρπαθάκη. Μετά το κόρνερ που κέρδισε στο 2’ ο Παφιάκης και το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος, ο Κυριαζής στην προσπάθεια του να απομακρύνει τη μπάλα την έστειλε χωρίς να το θέλει στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο το 1-0 για την Αναγέννηση. Ο ΑΕΡΑ προσπάθησε να αντιδράσει,, όμως παρά την κατοχή μπάλας δεν δημιούργησε ευκαιρίες μπροστά στα καρέ του Ζούρδη. Στο 20’ μετά από λάθος της άμυνας των Αφαντενών, ο Παφιάκης μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με εντυπωσιακό σουτ νίκησε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι τον Καρπαθάκη (2-0). Η Αναγέννηση θα μπορούσε να έχει πετύχει και τρίτο τέρμα στο πρώτο μέρος, αν ο Κατσαρής δεν προλάβαινε την τελευταία στιγμή τον Παφιάκη, που ετοιμαζόταν να σουτάρει σε κενή εστία.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 50΄ ο Γαϊτάνος έκανε το 3-0, ενώ στο 52΄ ο Κυριαζής μείωσε σε 3-1. Από κει και πέρα ο Καρπαθάκης στο 53΄ έκανε το 4-1, ενώ Πιτσουρδάκης, Μπιγκό και Κρομμύδας σημείωσαν τα υπόλοιπα τέρματα ης Αναγέννησης. Στον αντίποδα, Λυριστής με πέναλτι και Διακάκης στο 88΄ ήταν οι υπόλοιποι σκόρερ του ΑΕΡΑ.
Καλή διαιτησία από τον κ. Τσοπανάκη και τους βοηθούς του κ. Παπαγιαννίδη και Πατσιόπουλο.

Αναγέννηση Ιάλυσος: Ζούρδης, Μαλλιάκας, Πιτσουρδάκης, Φωτεινής (65’ Αθηναίος), Παφιάκης, Κρομμύδας, Στεργιόπουλος, Μπιγκό (75’ Σπάρταλης), Σάλιβαν (70’ Χατζημιχαήλ), Γαιτάνος, Καρπαθάκης
ΑΕΡΑ: Καρπαθάκης, Κατσαρής (80’ Γιαννακάκης), Καλογήρου (75’ Λατσός), Συμεωνίδης, Διακίδης, Γιώργου, Σαμαράς (60’ Διακάκης), Λυριστής, Μοσχής, Στεργαλάς, Κυριαζής

Διαγόρας Βατίου-Ηρακλής Μαριτσών  1-0
Τη νίκη με 1-0 πανηγύρισε ο Διαγόρας Βατίου κόντρα στον Ηρακλή Μαριτσών και «σκαρφάλωσε» στην μέση του βαθμολογικού πίνακα. Αυτό ήταν το πρώτο «τρίποντο» για τους Βατενούς μετά από περίπου έναν μήνα, ενώ από την άλλη οι Μαριτσενοί μετά από αυτή την ήττα είναι πλέον βαθμολογικά «αδιάφοροι» και θα παλέψουν στη συνέχεια του πρωταθλήματος για ότι καλύτερο.
Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες δημιούργησαν φάσεις και ευκαιρίες για να σημειώσουν κάποιο τέρμα, σε ένα ανοιχτό ματς χωρίς σκοπιμότητες. Αυτός που το κατάφερε ήταν ο γηπεδούχος Διαγόρας στο 44ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Ροδίτης με κοντινή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κοσμά και «έγραψε» το 1-0.
Η επανάληψη δεν είχε τέρματα, όμως και πάλι οι δύο ομάδες αγωνίσθηκαν επιθετικά. Ο Ηρακλής πέτυχε γκολ στο 48’ με τον Καστρουνή, το οποίο ακυρώθηκε όμως ως οφσάιντ, ενώ οι προσπάθειες των παικτών του Μιχάλη Μανωλά μέχρι το τέλος για να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα δεν ευδοκίμησαν.
Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ο κ. Πλακογιάννης και οι βοηθοί του κ. Φραγκίνης και Κασιώτης.

Διαγόρας Βατίου: Αναστασάς, Ράπι, Καμπούρης, Ροδίτης, Μέντος, Μικκιού, Αχιολάς, Ζουρούδης, Καρπαθάκης (46’ Πάνος), Π. Γιαννακόπουλος (81’ Κιάρι), Παπαδόπουλος
Ηρακλής Μαριτσών: Κοσμάς, Λορέντζος, Παπακωνσταντίνου, Τσούφιος, Κωστάκης, Κρομμύδας (80’ Γεωργαρέλλης), Μπιλιάς (70’ Αθανασίου), Καστρουνής, Χειμωνέτος, Μακρής, Μαυρής (46’ Γιακουμάρος)

Ηρακλής Λάρδου-Εθνικός Αρχίπολης  3-1
Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Ηρακλής Λάρδου  στη Μαλώνα επί του Εθνικού Αρχίπολης με 3-1 και παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής από τις θέσεις που εξασφαλίζουν τη σωτηρία. Οι γηπεδούχοι ήθελαν όσο τίποτε άλλο τη νίκη και τα έδωσαν όλα για την πετύχουν, απέναντι σε έναν Εθνικό που απέδωσε και πάλι καλό ποδόσφαιρο, όμως δεν μπόρεσε αυτή τη φορά να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.
Η ομάδα του Ανδρέα Σταύρου μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε στο 20ο λεπτό με το σουτ του Σ. Ευαγγελίδη. Η αντίδραση των φιλοξενούμενων δεν στάθηκε ικανή να τους χαρίσει ένα γκολ και στο 42’ ο Κακλαμάνος με πλασέ από κοντά σημείωσε το 2-0, δίνοντας σαφές προβάδισμα για τη νίκη στην ομάδα της Λάρδου.
Οι παίκτες του Βαγγέλη Χατζηαντωνίου ανέβασαν «στροφές» στο δεύτερο μέρος και πίεσαν την αντίπαλη εστία για να πετύχουν το τέρμα που θα τους έβαζε και πάλι στο ματς. Τελικά αυτό ήρθε στο 70’ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Θ. Λυριστή, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Παπαιωάννου. Πάντως, παρά την πίεση του Εθνικού στα τελευταία λεπτά για να ισοφαρίσει, ο Ηρακλής ήταν αυτός που πέτυχε το τρίτο του τέρμα στο 90’ με τον Σ. Ευαγγελίδη.
Διαιτήτευσε ο κ. Κυρίτσης με βοηθούς τους κ. Μάγγο και Κόγγο.

Ηρακλής Λάρδου: Κεφάλας, Παπαιωάννου (77’ Μουστάκας), Γ. Ευαγγελίδης, Μ. Χαρίτος, Διακοβασιλείου, Μπενούρ, Κακλαμάνος, Β. Χαρίτος, Πέρος, Νικολής, Σ. Ευαγγελίδης
Εθνικός Αρχίπολης: Ηλιάδης, Μπάρτζος, Γιαννίκος, Μπαιρακτάρης, Κουρέτας (50’ Αποστόλου), Κουφαλάκης (75’ Πότσης), Σ. Λυριστής (60’ Τσακίρης), Μακαρούνας, Παπαδόπουλος, Πλαγγέντης, Θ. Λυριστής

Κλεόβουλος-Κλεάνθης  1-0
Το «χρυσό» γκολ του Χατζημιχαήλ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε μια σπουδαία νίκη στον Κλεόβουλο επί του Κλεάνθη με 1-0 και τον διατήρησε πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με αρκετές φάσεις και από τις δύο ομάδες, με τον Κλεόβουλο να διατηρεί όμως την πρωτοβουλία των κινήσεων στο δεύτερο μέρος, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να έρθει το πολυπόθητο τέρμα στο τέλος του αγώνα.
Ο Κλεάνθης απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι δεν…χαρίζεται, αφού θα μπορούσε να έχει πάρει προβάδισμα στο πρώτο μέρος και σε ευκαιρίες που έχασαν οι Πάττας και Αμπελάς, όμως ο Κλεόβουλος ήταν αυτός που είχε τα ηνία του αγώνα στην επανάληψη και δικαιώθηκε, έστω και στις καθυστερήσεις με το κοντινό σουτ του Χατζημιχαήλ.
Διαιτητής του παιχνιδιού ήταν ο κ. Κατσιδώνης με βοηθούς τους κ. Διαμαντέα και Λατσό.

Κλεόβουλος: Ναούμ, Φραντζής, Θεοδοσίου, Λάμπης (46’ Ιωαννίδης), Κανάκης (75’ Διάκουλας), Μωραίτης, Δανελλάκης, Τσοπανάκης, Βασιλάκης, Χατζημιχαήλ, Γεωργαλλής
Κλεάνθης: Τσιροδήμος, Καρίκης, Καρακώστας, Τσίγκριλας (82’ Χατζηθεοδωράκης), Σαρικάς, Καλημέρης, Σάββενας (65’ Κουντουράκης), Ανταστασάκης (60’ Γκάιδας), Αμπελάς, Παπακωνσταντίνου, Πάττας

Ορφέας-Απόλλων Καλυθιών  0-1
Πολύτιμη νίκη με την οποία πλησίασε στους δύο βαθμούς την κορυφή της βαθμολογίας πήρε  ο Απόλλων Καλυθιών στους Αγίους Αποστόλους με 1-0 απέναντι στον Ορφέα. Η ομάδα του Δημήτρη Δογιάμα ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και θα μπορούσε να έχει πετύχει και άλλα τέρματα, όμως η αστοχία και ίσως το άγχος δεν έφεραν μεγαλύτερο σκορ. Ο Ορφέας αν και προσπάθησε να πάρει κάτι από το ματς, τελικά έφυγε από το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι και πλέον έχει περιέλθει σε πολύ δύσκολη κατάσταση.
Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από το ξεκίνημα του παιχνιδιού τις…προθέσεις τους, πιέζοντας την άμυνα του Ορφέα και δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Σε μια από αυτές στο 39ο λεπτό, ο Μαυρομούστακος έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Γεωργαλλής με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ για τον Απόλλωνα (0-1).
Στο δεύτερο ημίχρονο, αν και η ομάδα των Καλυθιών «έψαξε» το δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη, δεν το κατάφερε, καθώς οι όποιες ευκαιρίες δημιούργησε σταμάτησαν στην αμυντική διάταξη του Ορφέα και στον Μπούσι.
Χωρίς πρόβλημα η διαιτησία του κ. Παπαβασιλείου (Καλκαβούρας, Ωραιόπουλος).

Ορφέας: Μπούσι, Σπάτα, Σαιμίρ, Κουλουριώτης, Λεβέντης, Αποστολόπουλος, Αστυπαλίτης (85’ Τσίκης), Προβιάς (55’ Χρυσόπουλος), Αδάμος (75’ Γιοβάνι), Ελευθερίου, Φλώρος
Απόλλων Καλυθιών: Καραγιάννης, Κατσιδώνης, Μουτσοντέμι (85’ Κούφαλης), Μαυρομούστακος, Κίτσος, Δημητράς (70’ Σεβδαλής), Γεωργαλλής, Κέπερης (90’ Σαββούλης), Μάκρας, Παπαδόπουλος, Χατζηγεωργίου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments