Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Τα παιχνίδια της Α1

Τα παιχνίδια της Α1

0
4
Dodekanisos
Στο ισόπαλο 2-2 έμειναν έπειτα από ένα όμορφο παιχνίδι, Φοίβος και Εθνικός Αρχίπολης στο γήπεδο της Κρεμαστής. Οι φιλοξενούμενοι που διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα προηγήθηκαν με 0-2, όμως ο παίκτες του Γιώργου Σάββενα στην επανάληψη κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση και να πάρουν τον βαθμό. Ο Εθνικός μόλις στο 1ο λεπτό «άνοιξε» το σκορ, με το δυνατό σουτ του Κουκουτσέλα από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Το γκολ έδωσε ώθηση στους Αρχιπολενούς, οι οποίοι συνέχισαν να πιέζουν την εστία του Τζουμάκα και να χάνουν ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμα τους. Τελικά το πέτυχαν στο 30’ με το πλασέ του Μπαιρακτάρη. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στην επανάληψη και μείωσαν στο 55’ με το σουτ του Δημητρόπουλου μέσα από την περιοχή. Ο Εθνικός ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, όμως ο Φοίβος με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σάββενα, το οποίος κέρδισε ο Λ. Δράκος από τον Καραγιάννη, ισοφάρισε σε 2-2.
Διαιτήτευσε ο κ. Κατσιδώνης (Πατσιόπουλος, Παπαβασιλείου).
Φοίβος Κρεμαστής: Τζουμάκας, Ζερβός (45’ Καστρινάκης, 55’ Πεταυράκης), Καρύδης, Χαρικιόπουλος, Π. Δράκος, Μπούτσκα (35’ Δημητρόπουλος), Στρατής, Ορφανίδης, Λ. Δράκος, Σάββενας, Ντόστι
Εθνικός Αρχίπολης: Ηλιάδης, Τσακίρης (60’ Παπανθύμου), Καραγιάννης, Πάλλας, Μπάρτζος, Γιαννίκος, Μπαιρακτάρης, Φλεβάρης, Κουκουτσέλας (65’ Κουρέτας), Λυριστής, Μακαρούνας (75’ Τσακίρης)

Απόλλων – Ηρακλής
Οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Δογιάμα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο των Καλυθιών με σκοπό να «καθαρίσουν» από νωρίς το ματς και ακολούθησαν τον «σωστό» δρόμο, αφού στο 11’ ο Μαυρομούστακος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σαββιδάκη για το 1-0. Η συνέχεια πάντως δεν ήταν ανάλογη, αφού παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σοβαρά τα καρέ του Ηρακλή.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως δεν το πέτυχαν γρήγορα και όσο περνούσε η ώρα αγωνιζόντουσαν ολοένα και πιο επιθετικά με αποτέλεσμα να μείνουν κενά στην άμυνα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γεννημαχλέλης εκμεταλλεύτηκε τον κενό χώρο και με πλασέ «έκανε» το 2-0 για τον Απόλλωνα.
Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ο κ. Μάμμης (Φραγκιαδάκης, Μαυρουδής).
Απόλλων Καλυθιών: Καραγιάννης, Χατζηγεωργίου, Μάκρας, Κατσιδώνης, Κίτσος, Παπαδόπουλος (60’ Γεωργαλλής), Δημητράς (88’ Μαγκαφάς), Μοπυτσοντέμι, Κεπέρης (76’ Γεννημαχλέλης), Μαυρομούστακος
Ηρακλής Μαριτσών: Σαββιδάκης, Τσούφιος (84’ Γιακουμάρος), Λορέντζος, Κωστάκης, Παπακωνσταντής, Μαυρής, Χειμωνέτος, Μακρής, Καστρουνής, Αθανασίου, Κρομμύδας (65’ Χατζηκωνσταντής)

Ορφέας – ΑΕ Κώς
Ένα ημίχρονο έφτασε για την ΑΕ Κω που με πρωταγωνιστή τον Πη, ο οποίος σημείωσε δυο τέρματα πέρασε από τους Αγίους Αποστόλους με 0-3 κόντρα στον Ορφέα. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να φτάσουν στο «τρίποντο» και να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας, επικρατώντας για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι.
Το φιλμ του αγώνα:
5′ Βαθιά μπαλιά από τον Δουλγεράκη, ο Πης με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μενίκου για το 0-1.
18′ Λάθος αντίδραση από την άμυνα της ΑΕ Κω, αλλά το σουτ του Αποστολόπουλου πέρασε άουτ.
27′ Σέντρα του Ζαμάγια από τα αριστερά, λάθος απομάκρυνση από τους αμυντικούς του Ορφέα, ο Μάμμης έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μενίκου για το 0-2.
35′ Κάθετη του Μάμμη στον Πη, μπήκε από τα αριστερά έκανε το σουτ και την μπάλα να βρίσκει αρχικά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μενίκου και στην συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-3.
76′ Ωραία ενέργεια από τον Ελευθεριάδη που μπήκε στην περιοχή, δέχτηκε το μαρκάρισμα των αμυντικών του Ορφέα, με τον κύριο Πλακογιάννη να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση θα ανέλαβε ο Καραγιάννης, με τον Μενίκο να διώχνει σε κόρνερ.
Καλή διαιτησία από τον κ. Πλακογιάννη (Μπερδεμπές, Δραγάτης).
Ορφέας: Μενίκος, Τόσκα, Λεβέντης, Σαϊμίρ, Τσίκης, Ροδίτης, Μπαναής, Πολυχρόνης (60′ Ελευθερίου), Κουλουριώτης (9′ λ.τ Γκιόκας), Αποστολόπουλος (46′ Χρυσόπουλος), Προβιάς
ΑΕ Κως: Σαραπατσάνης, Νυστάζος, Μαριάς, Καραγιαννάκης,Ζαμάγιας (46′ Πλατέλλας), Πης, Φορτσέτι, Μαργαρίτης, Φυτάς (74′ Καρακιόζης), Μάμμης (60′ Λευτεριάδης), Δουλγεράκης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments