Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική «Τα μπαράζ θα είναι …διαδικαστικού χαρακτήρα!»

«Τα μπαράζ θα είναι …διαδικαστικού χαρακτήρα!»

0
Dodekanisos

Είναι κάτι που έχει πει και άλλες φορές από τη στιγμή που ανέλαβε τη Ρόδο. Το λέει για μια ακόμα φορά τώρα, μπαίνοντας στην τελική ευθεία σιγά σιγά για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και είναι φανερό πως το πιστεύει ολοένα και περισσότερο. Και όπως φαίνεται, τείνει να το πιστέψει και ο πιο …δύσπιστος φίλαθλος αυτής της ομάδας. Αυτό που είχε πει αναλαμβάνοντας τη Ρόδο για δεύτερη φορά ο Αντώνης Μαρτίνης, είναι η πεποίθηση του πως η Ρόδος θα επιστρέψει σε πολύ μεγάλες κατηγορίες και θα κάνει το όνειρο πολλών φιλάθλων πραγματικότητα. Στην μέχρι τώρα διαδρομή έχει δείξει ότι όχι απλά δεν πρόκειται να παρεκκλίνει καθόλου αλλά με όλες του τις δυνάμεις είναι αποφασισμένος κάνοντας τις κατάλληλες επιλογές, να δημιουργήσει μια ομάδα που θα έχει όλα τα εχέγγυα για να πάει …τρένο. Και μέχρι στιγμής όλοι αντιλαμβάνονται πως η Ρόδος …δεν αστειεύεται και είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα. Ο ίδιος, παραχωρώντας συνέντευξη στο news12 μίλησε για την έως τώρα διαδρομή αλλά και το μέλλον…


-Κατ’ αρχήν να σας πούμε πως εδώ και δυο χρόνια έχει παρατηρηθεί μια αλλαγή στη νοοτροπία της Ρόδου. Δύσκολα μιλάνε ποδοσφαιριστές και δύσκολα κάνουν δηλώσεις οι παράγοντες…
«Είναι μια απόφαση που ελήφθη και επιβλήθηκε με τρόπο δυναμικό. Δεν χωράνε οι πολυτέλειες να βγάζει η ομάδα τα …άπλυτα της στη φόρα ή να προωθεί τις προβολές κάποιων, χωρίς ουσία και χωρίς τελικό αποτέλεσμα. ΝΑΙ δια ροπάλου απαγορεύονται τέτοιες πρακτικές του παρελθόντος και θα πάμε έτσι όσο αυτή η διοίκηση είναι στα πράγματα».

-Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας;
«Ο μικρός αριθμός αυτών που αποφασίζουν και αποφασίζουν με κριτήρια επαγγελματικά και το ότι για ΠΡΩΤΗ φορά η Ρόδος είδε τους ποδοσφαιριστές σαν επαγγελματίες. ΦΕΤΟΣ η Ρόδος πρέπει να είναι η μόνη ομάδα πανελλαδικά που διαθέτει ποδοσφαιριστές που καμαρώνουν και χαίρονται που ανήκουν εδώ. Ακόμα, η επιτυχία οφείλεται στη συνοχή και στη δυναμική που βγάζει αυτή η συνοχή. Οι παίκτες νοιώθουν ικανοποιημένοι στα αποδυτήρια. Παράγοντες, προπονητές, παίκτες, είναι ένα και δουλεύουν επαγγελματικά για τον στόχο! Από την αρχή είπαμε πως η ομάδα χτίζεται για να ανέβει και αυτό ακολουθούμε, αυτό πιστεύουμε…».

-Το πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος του. Πώς σας φάνηκε; Τι αποκομίσατε;
«Κατ’ αρχήν θέλω να πω πως έχουν πράγματι αλλάξει πολλά σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία, όταν ως πρόεδρος της Ρόδου πάλι, είχαμε βρεθεί στη Β Εθνική. Ρόλο για το καλύτερο κλίμα παίζει και η ποιότητα των ενασχολούμενων με το ποδόσφαιρο αλλά και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών. Εμείς τουλάχιστον έχουμε ο,τι σοβαρότερο, και καλό που κυκλοφορεί. Ρόλο είπα πως παίζουν και οι παράγοντες. Ακόμη και με το ΜΑΡΚΟ που βρεθήκαμε σε …αψιμαχίες και πολεμικό κλίμα, εμείς τους καταλαβαίνουμε: Θεώρησαν πως μπορούν, έκαναν την προσπάθεια τους, η Ρόδος ήταν το εμπόδιο και …τα έβαλαν με τη Ρόδο. Ας μην πούμε βέβαια για τις ύβρεις. Κι αυτές της στιγμής ήτανε… Και στην Τρίπολη μας είπανε Τουρκόσπορους και στη Θήβα μας είπανε διάφορα. Σίγουρα όταν μια ομάδα κερδίζει, στους χαμένους φταίνε και οι πέτρες… Χαίρομαι πάντως που «το ταξίδι» ήταν ήρεμο, όπως είπα εκτός από τις αψιμαχίες που τις θεωρώ ολίγον δικαιολογημένες: ΟΛΑ καλά, η Ρόδος είναι για πολύ ψηλά και λέμε νερό και αλάτι…».

-Οι τοπικοί παράγοντες βοηθούν;
«Αν εννοείτε την ΕΠΣΔ, ναι. Οι πάντες. Και στελέχη της και ο πρόεδρος της ο Παναγιώτης Διακοφώτης είναι κοντά μας. Σε όλα. Και νομίζω πως είναι κοντά σε όλες τις Ροδίτικες ομάδες. Αν εννοείτε πολιτικούς παράγοντες, εκτός από τον Νίκο Νικολή και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όχι, δεν έχουμε βοήθεια σε κάτι. Πιθανώς δεν έχουν αντιληφθεί τι σημαίνει η άνοδος της Ρόδου εκεί που εμείς σχεδιάζουμε να την πάμε…»

-Τι περιμένετε από τα μπαράζ;
«Η ομάδα είναι έτοιμη από την αρχή για να ανέβει. Αντίπαλοι μας αλλά και προπονητές – γνώστες των ποδοσφαιριστών μας λένε πως η Ρόδος όπως είναι, στέκει και για τα παραπάνω… ΝΑΙ, για μας τα μπαράζ είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Θα πάμε για να τελειώσουμε το έργο που αναλάβαμε και επιτέλους θα δώσουμε όραμα σε όσους ακολούθησαν και ακολουθούν την ομάδα μας. Την θέλουμε στην κορυφαία διοργάνωση και θα το κάνουμε πράξη. Θέλουμε όλους κοντά μας και τους θέλουμε τώρα…».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments