«Τα δολάρια των Αμερικανών …ενίσχυσαν τις επιθέσεις της Χαμάς!»

0
Dodekanisos

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε τη συνεχιζόμενη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς την «ντροπή» και υποστηρίζοντας ότι το Ισραήλ «έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του με συντριπτική δύναμη».
«Δυστυχώς, τα δολάρια των Αμερικανών φορολογουμένων βοήθησαν στη χρηματοδότηση αυτών των επιθέσεων, για τις οποίες πολλές αναφορές λένε ότι προήλθαν από την κυβέρνηση Μπάιντεν», λέει, κατηγορώντας ουσιαστικά την πολιτική των ΗΠΑ στο Ιράν για τις σημερινές επιθέσεις.
«Φέραμε τόση ειρήνη στη Μέση Ανατολή, μόνο για να δούμε τον Μπάιντεν να την περιορίζει με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό από ό,τι πίστευε κανείς. Ορίστε ξανά», λέει ο Τραμπ σε δήλωση.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον «καταδικάζει απερίφραστα τις φρικτές επιθέσεις των τρομοκρατών της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων αμάχων και κοινοτήτων πολιτών».
«Δεν υπάρχει ποτέ καμία δικαιολογία για την τρομοκρατία. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την κυβέρνηση και τον λαό του Ισραήλ και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τις ζωές των Ισραηλινών που χάθηκαν σε αυτές τις επιθέσεις».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments