Αρχική Αθλητικά νέα Τα δικά μας, δικά μας και τα δικά σας …δικά μας και...

Τα δικά μας, δικά μας και τα δικά σας …δικά μας και αυτά!

0
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο ετοιμάζεται κατά τα φαινόμενα να “γράψει” μια ακόμα μαύρη σελίδα στην ιστορία του. Αυτή, της αναδιάρθρωσης με τον …συμφεροντολογικό τρόπο που προτείνει ο “συνεταιρισμός” της Λίγκας. Αυτός ο συνεταιρισμός που κατά παγκόσμια πρωτοτυπία ο ένας εταίρος (βλέπε Super League 2) έχει 12 ψήφους και ο άλλος (βλέπε Football League) έχει μόνο τρεις. Και που επίσης κατά μοναδικό τρόπο ο ένας από τους τρεις (βλέπε Αϊβάζογλου) λέει πως θα προωθήσει και στηρίζει την ετυμηγορία της Football League αλλά την ίδια στιγμή την …τορπιλίζει δημόσια τονίζοντας ουκ ολίγες φορές πως δεν έχει καμία τύχη και δεν στέκεται και άλλα πολλά σε αυτό το μήκος κύματος.

Με λίγα λόγια, ο υποτιθέμενος συνεταιρισμός γράφει στα …παλιότερα των υποδημάτων του τον ένα εταίρο. Όπως βέβαια και τα νέα μέλη αυτού του συνεταιρισμού (βλέπε τους οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής) που, εντάξει δεν έχουν γίνει ακόμα ΠΑΕ με το γράμμα του νόμου, εν δυνάμει όμως θεωρούνται πλέον επαγγελματικές ομάδες. Σε επαγγελματική κατηγορία θα παίζουν σε μερικούς μήνες. Είναι ξεκάθαρο ότι η Super League 2 πιέζει καταστάσεις σε ότι έχει να κάνει με την αναδιάρθρωση και προσπαθεί να περάσει τα δικά της “θέλω” με τρόπο μάλιστα …μαφιόζικο. Ναι μεν ακούει στα συμβούλια και στις συναντήσεις τον εταίρο της, την Football League,αλλά από εκεί και πέρα …παίζει μπάλα μόνη της.

Είχα την αίσθηση (και ίσως θα μπορούσα να την έχω ακόμα) ότι σε επίπεδο πολιτείας και ΕΠΟ τα πράγματα θα έπρεπε να μπουν στη θέση τους. Να πούνε δηλαδή πως το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου ασφαλώς και δεν είναι το …έκτρωμα που προτείνει η Super League 2 καθώς όπως έχουμε αναλύσει πολλές φορές η χώρα μας δεν αντέχει τρεις επαγγελματικές κατηγορίες. Όσες λιγότερες, τόσο καλύτερο. Δυστυχώς όμως από τα τελευταία ρεπορτάζ που διαβάζω σε Αθηναϊκά site, δημιουργείται η εντύπωση πως η πρόταση των “οκτώ” και της Football League ξαφνικά εξαφανίστηκε, δεν υπάρχει πουθενά.

Εύχομαι να κάνω λάθος και να είναι ιδέα μου. Αλλά όλοι γράφουν πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ είδε με καλό μάτι την πρόταση της Super League 2. Όπως και ο Υφυπουργός, ο κ. Αυγενάκης ο οποίος μάλιστα καλεί σε συνάντηση τους εμπλεκόμενους φορείς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, την ΕΠΟ, τη SL1, τη SL2, την ΕΡΤ, τη NOVA (αλήθεια η Football League που είναι; Οι οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής;) προκειμένου να συζητηθεί το θέμα. Αυτό θυμίζει κάτι που λέγαμε μικροί. Τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου …δικά μου. Όλα κομμένα και ραμμένα δηλαδή στα μέτρα των λίγων. Αυτών των μεγαλοπαραγόντων που έχουν στις τύχες τους το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Θέλω απλά να σας θυμίσω κάτι γιατί είναι πραγματικά αξιομνημόνευτο. Την αναδιάρθρωση με μια Β’ Εθνική σε δυο ομίλους τη θέλουν οι 14 ομάδες της Football League (υποτίθεται ότι την ψήφισαν όλες στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν) και οι 8 πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής. Σύνολο 22. Την αναδιάρθρωση με την διατήρηση των τριών επαγγελματικών κατηγοριών, την θέλουν οι 12 της Super League 2. Η αναλόγια είναι 22 με 12. Για ποια δημοκρατία μιλάμε αν τελικά υπερισχύσει η άποψη των λίγων;

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments