Αρχική Videos Tα 3/4 των Ευρωπαϊων θέλουν να μειωθεί η εξάρτηση από τις ΗΠΑ

Tα 3/4 των Ευρωπαϊων θέλουν να μειωθεί η εξάρτηση από τις ΗΠΑ

0

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Ευρωπαίων – 74 τοις εκατό – πιστεύουν ότι η ήπειρος θα πρέπει να μειώσει τη στρατιωτική της εξάρτηση από τις ΗΠΑ και να επενδύσει στις δικές της αμυντικές ικανότητες, δείχνει μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR ), όπως γράφει το Politiko.

Το ρεπορτάζ του αναφέρει πως η έκθεση βασίζεται σε δημοσκόπηση με 16.168 ερωτηθέντες από 11 χώρες και δείχνει επίσης ότι οι πλειοψηφίες σε κάθε χώρα που συμμετείχαν στην έρευνα θέλουν η Ευρώπη να παραμείνει ουδέτερη σε οποιαδήποτε σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για την Ταϊβάν. Κάτι που είπε πρόσφατα και ο Γάλλος Προέδρος Εμανουέλ Μακρόν. Είχε πει χαρακτηριστικά ότι «ο μεγάλος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι να «εμπλακεί σε κρίσεις που δεν είναι δικές μας συμπεριλαμβανομένης της Ταϊβάν», προσθέτοντας ότι «η ήπειρος θα πρέπει να αντισταθεί στο να γίνει …οπαδός της Αμερικής».

Οι ερωτηθέντες ήταν επίσης αντίθετοι με την προοπτική της Κινέζικης ιδιοκτησίας βασικών ευρωπαϊκών υποδομών, όπως γέφυρες ή λιμάνια (65%), εταιρείες τεχνολογίας (52%) και ιδιοκτησία μιας εφημερίδας στη χώρα τους (58%).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments