Αρχική Videos “Καμπανάκι” για πυρηνική καταστροφή χτυπάει στον ΟΗΕ η Κίνα!

“Καμπανάκι” για πυρηνική καταστροφή χτυπάει στον ΟΗΕ η Κίνα!

0

Χτυπάει καμπανάκι και εκφράζει έντονες ανησυχίες για πυρηνική καταστροφή με αφορμή την καταστροφή του υδροηλεκτρικού φράγματος στη Χερσώνα η Κίνα. Και αυτό διότι η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye, δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο πρεσβευτής της Κίνας στον ΟΗΕ, Zhang Jun (Τσάνκ Τζούν). Το Πεκίνο προέτρεψε την Ουκρανία και τη Ρωσία να διασφαλίσουν ότι αυτό δεν θα συμβεί.

«Εκφράζουμε τη μεγάλη μας ανησυχία για την καταστροφή του φράγματος. Η συγκεκριμένη δεξαμενή Kakhovka είναι μια σημαντική πηγή νερού ψύξης για το μεγαλύτερο εργοστάσιο ατομικής ενέργειας της Ευρώπης. Το νερό στη δεξαμενή συνεχίζει να υποχωρεί και μπορεί να μην είναι δυνατό να συνεχιστεί η άντληση νερού στον πυρηνικό σταθμό στο μέλλον».

«Η Κίνα επαναλαμβάνει ότι σε περίπτωση πυρηνικής καταστροφής κανείς δεν μπορεί να μείνει απρόσβλητος. Ζητούμε τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση, αποφεύγοντας λόγια και πράξεις που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν την αντιπαράθεση και να οδηγήσουν σε λανθασμένους υπολογισμούς, και να διατηρήσουμε την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye», δήλωσε ο Zhang.

Η εγκατάσταση του Zaporozhye στο Energodar έχει έξι πυρήνες αντιδραστήρων και είναι ο μεγαλύτερος σταθμός ατομικής ενέργειας στην Ευρώπη. Τα ρωσικά στρατεύματα το ελέγχουν από τον Μάρτιο του περασμένου έτους. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται ψήφισε για ένταξη στη Ρωσία στα τέλη του 2022, αν και η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι είναι παράνομα κατεχόμενη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments