Και η Εσθονία επιθυμεί να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία

0
Dodekanisos

Ο σύμβουλος του προέδρου της Εσθονίας Μάντις Ρολ δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει στρατεύματα στη δυτική Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Εσθονοί στρατιώτες θα μπορούσαν να αναλάβουν ρόλους και καθήκοντα στα μετόπισθεν μαχητών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που δεν σχετίζονται με πολεμικές επιχειρήσεις.

Έτσι, πιστεύουν οι εσθονικές αρχές, θα ήταν δυνατό να απελευθερωθούν Ουκρανοί στρατιώτες για να πολεμήσουν στο μέτωπο. Όπως ανέφερε ο Ρολ στην πύλη Breaking Defense, η εσθονική κυβέρνηση θα ήθελε να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία ως μέρος μιας ολοκληρωμένης αποστολής του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, δεν έχει αποκλειστεί η επιλογή αποστολής στρατιωτών ως μέρος ενός μικρότερου συνασπισμού.

Ο σύμβουλος του Εσθονού προέδρου πρόσθεσε ότι οι χώρες της συμμαχίας που αρνούνται να στείλουν στρατεύματα ενδέχεται να επανεξετάσουν τις θέσεις τους για αυτό το θέμα στο μέλλον. Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες και ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της Λιθουανίας, επέτρεψε να πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές αποστολές χωρών του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας. Ο διπλωμάτης πρότεινε ότι τέτοιες ενέργειες θα ήταν το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της γαλλικής πρωτοβουλίας για την άμεση συμμετοχή στρατιωτικού προσωπικού της συμμαχίας στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments