«Συνειδητοποιεί τι λέει ο Μακρόν;», αναρωτιέται η Ζαχάροβα

0
Dodekanisos

Τα πυρά και της εκπροσώπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα συγκέντρωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν μετά τη δήλωση που έκανε περί ενδεχόμενου ανάπτυξης Δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Η Ζαχάροβα μεταξύ άλλων επεσήμανε πως «οι δηλώσεις του Μακρόν δείχνουν παντελή έλλειψη συνειδητοποίησης. Νιώθει κανείς έντονη την αίσθηση ότι ο Γάλλος πρόεδρος δεν συνειδητοποιεί ούτε τι λένε οι υφισταμένοι του ούτε τι λέει ο ίδιος», έγραψε η διπλωμάτης στο Telegram.

Η Ζαχάροβα επεσήμανε σχετικά ότι μόλις πριν από έναν μήνα, ο κορυφαίος Γάλλος διπλωμάτης είχε αρνηθεί ότι το Παρίσι εμπλέκεται στη στρατολόγηση μισθοφόρων για το καθεστώς του Κιέβου, κατηγορώντας τα άμεσα στοιχεία ως «ωμή ρωσική προπαγάνδα». Νωρίτερα, ο Μακρόν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών ότι δεν υπήρξε συναίνεση για την επίσημη ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία. Ωστόσο, δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο μέλλον. Ο Μακρόν πρόσθεσε ότι οι δυτικές χώρες είναι «αποφασισμένες να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να εμποδίσουν τη Ρωσία» να κερδίσει τη σύγκρουση.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επέστησε την προσοχή του Μακρόν σε ορισμένες αμφίβολες στιγμές της γαλλικής ιστορίας. “Τον Απρίλιο του 1945, η γαλλική μεραρχία SS Καρλομάγνος υπερασπιζόταν το Βερολίνο μαζί με μερικές άλλες μονάδες. Ήταν από τις τελευταίες που τιμήθηκαν με τον Σταυρό του Ναζί Ιππότη στο Τρίτο Ράιχ”, σημείωσε η Ζαχάροβα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments