Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Συνέχεια στο ξυλοδαρμό του εφοριακού στη Πάτμο

Συνέχεια στο ξυλοδαρμό του εφοριακού στη Πάτμο

0
Dodekanisos

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχειρεί ο Δήμαρχος Πάτμου κ.Γρηγόρης Στόικος υποστηρίζοντας ότι δεν έγινε κάτι τόσο σοβαρό που να δικαιολογεί αυτή τη δημοσιότητα.

«Του επιτέθηκε, κατά κάποιον τρόπο, εντάξει …δεν τον χτύπησε… γιατί αμέσως ο ελεγκτής πήγε στο Κέντρο Υγείας και εκεί πέρα διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ό,τι δεν είχε κάτι το σοβαρό», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος Πάτμου, Γρηγόρης Στόικος.

Το πλέον παράλογο της υπόθεσης είναι ότι οι ελεγκτές αναφέρουν πως επί ώρα ούτε οι αστυνομικοί, που μάλιστα λένε ότι ήταν και αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης, ούτε οι λιμενικοί του νησιού προχωρούσαν στην σύλληψη του δράστη, λέγοντας αμφότεροι ότι το περιστατικό δεν είναι της δικής τους αρμοδιότητας.

Μάλιστα, χρειάστηκε σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, ο επικεφαλής της Γιώργος Πιτσιλής να επικοινωνήσει με τους Υπουργούς Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, προκειμένου να κινητοποιηθούν οι τοπικές αρχές και να συλλάβουν τον καταστηματάρχη.

«Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πραγματοποιούν ελέγχους σε όλη την Ελάδα, με στόχο τη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων και την καλλιέργεια της φορολογικής δικαιοσύνης, κόντρα σε όσους δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού μέσω της φοροδιαφυγής.

Σεβόμαστε απόλυτα τη λειτουργία των επιχειρήσεων και την προσπάθειά τους να επιβιώσουν μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Δεν θα δεχτούμε όμως, ούτε στο ελάχιστο, οποιοδήποτε φαινόμενο ανομίας, άρνησης ελέγχου και, πολύ περισσότερο, επιθέσεων εναντίον των ελεγκτών μας», ξεκαθαρίζει σε δήλωσή του ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Διαφορετική εικόνα, αποδίδοντας σε σκοπιμότητες την διακίνηση αυτών των πληροφοριών δίνει ο Δήμαρχος Πάτμου, λέγοντας ότι «όλοι έδρασαν ακαριαία και συντονισμένα».

«Τόσο η Αστυνομία όσο και το Λιμεναρχείο έδρασαν άμεσα.. ό,τι λένε ότι αδράνησαν ό,τι δεν υπήρχε… είναι πέρα για πέρα ψευδή.

Επειδή είναι Λιμενική Ζώνη ήταν θέμα του Λιμεναρχείου, αλλά από κοινού έδρασαν και συνεννοήθηκαν, δεν υπήρχε ολιγωρία σε καμία στιγμή», δήλωσε ο Δήμαρχος Πάτμου.

Ο δράστης, σύμφωνα με τους εφοριακούς συνελήφθη μετά από ώρα ενώ έπινε καφέ σε κεντρικό μαγαζί της Πάτμου. Ο καταστηματάρχης διανυκτέρευσε στο Λιμεναρχείο και το πρωί αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, αφού επέδειξε ιατρική γνωμάτευση πώς λαμβάνει ισχυρή φαρμακευτική αγωγή λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

«Απλά το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει προβλήματα υγείας, βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση και προέβη σε αυτήν την πράξη η οποία είναι αδικαιολόγητη», δηλώνει στον ΑΝΤ1 ο Γ.Στόικος.

Για τον δράστη, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερα στο νησί ορίστηκε τακτική δικάσιμος μετά από την μήνυση που κατέθεσε ο εφοριακός, ο οποίος μετέβη στο Νοσοκομείο Ρόδου για εξετάσεις, καθώς διαμαρτύρεται για πόνους στο κεφάλι.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments