Αρχική Αθλητικά νέα Συμφωνία 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ ανάμεσα σε La Liga και CVC!

Συμφωνία 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ ανάμεσα σε La Liga και CVC!

1
Φωτογραφία: m.guardian.ng
Dodekanisos

Μία πάρα πολύ σημαντική συμφωνία έκλεισε η La Liga με την εταιρεία CVC, που θα αποφέρει 2,7 δισεκατομμύρια στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Πρόκειται για εξέλιξη που βοηθάει την Μπαρσελόνα να κρατήσει τον Λιονέλ Μέσι.

Τρομερή στρατηγική οικονομική συμφωνία επετεύχθη ανάμεσα στην La Liga και την Αμερικανική ιδιωτική εταιρεία συμβούλων CVC Capital Partners. Όπως αναφέρουν τα Ισπανικά ΜΜΕ, η La Liga προσπαθούσε εδώ και ένα χρόνο να πείσει την εταιρεία να επενδύσει. Τελικά τα κατάφερε.

Συγκεκριμένα οι Ισπανικοί σύλλογοι θα μοιραστούν 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Κάθε ομάδα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το 15% των χρημάτων για μεταγραφές. Ενώ το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί για την ανακατασκευή των σταδίων. Πρόκειται για μία συμφωνία που θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την Μπαρσελόνα να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Λιονέλ Μέσι αναμένεται να συνεχίσει με την Μπαρσελόνα μετά την τεράστια συμφωνία που έκλεισε η La Liga με την εταιρεία CVC. Φωτογραφία: goal.com

Όπως είναι λογικό πρόκειται για μεγάλη οικονομική «ανάσα» για όλους τους συλλόγους. Μην ξεχνάμε πόσο επλήγησαν οι σύλλογοι από την πανδημία του κορονοϊού. Τόσο η Μπαρσελόνα και η Ρεάλ, στοχεύουν σε ηχηρές μεταγραφές. Οι δύο γίγαντες της Ισπανίας θα πάρουν περίπου 270 εκατ. ευρώ ο καθένας. Ενώ μην ξεχνάμε πως η Ρεάλ έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα στην ανάπλαση του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». 

Φωτογραφία: MARCA

Όσον αφορά την συμφωνία, η La Liga έδωσε ένα 10% της επιχείρησης στους Αμερικανούς. Εκείνοι επένδυσαν στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Ουσιαστικά η εταιρεία πήρε το ανάλογο ρίσκο να επενδύσει. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι «τζόγαρε». Αν τα πράγματα εξελιχθούν καλά, θα βγει κερδισμένη. Αν όχι προφανώς και θα βγει ζημιωμένη. 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Αξίζει να σημειωθεί το εξής. Πολλοί στην Ισπανία θεωρούν πως ο Λαπόρτα χρησιμοποίησε ως υπέρ του επιχείρημα την ανανέωση του Λιονέλ Μέσι. Ουσιαστικά γνώριζε πως ο Μέσι δεν γινόταν να ανανεώσει λόγω των νέων κανονισμών της La Liga. Αλλά και της συμφωνίας που υπέγραψε το Ισπανικό πρωτάθλημα με την CVC. […]