Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 Super League 2: Μέγας Αυγενάκης και θαυμαστά τα έργα του!

Super League 2: Μέγας Αυγενάκης και θαυμαστά τα έργα του!

0
Dodekanisos

Πάει κι ο Οκτώβρης. Μας αφήνει. Δευτέρα έχουμε 1η Νοεμβρίου. Τι δεν έχουμε μέχρι αυτή την ημερομηνία; Πρωτάθλημα στη Super League 2. 

Το ημερολόγιο έδειχνε αρχές Ιουλίου 2021 όταν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, είχε οραματιστεί ακόμα μία αναδιάρθρωση των δύο χαμηλότερων επαγγελματικών κατηγοριών (Super League 2Football League). Το πρόγραμμα είχε ως εξής: Σέντρα στις 17/10. Αυλαία την πρωτομαγιά και μπαράζ στις 8 και 15 Μαΐου.

Πέντε μήνες αργότερα η Super League 2, ακόμα προσπαθεί μάταια να προβεί σε σέντρα. Ας πάρουμε όμως τα πράγμα από την αρχή. Όμως προσοχή! Όσα θα γραφτούν στις επόμενες σειρές δεν αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας. Το αντίθετο μάλιστα! Αποτελούν πραγματικά γεγονότα.

Το χρονικό

3 Ιουνίου. Ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε δώσει την έγκρισή του για την περίφημη αναδιάρθρωση των δύο χαμηλότερων επαγγελματικών κατηγοριών (Super League 2, Football League). Ενιαία Super League 2 λοιπόν σε δύο ομίλους. 

5 Ιουνίου. Ρίξτε μία ματιά στο κείμενο που είχαμε αναρτήσει. Ας αναφέρω μόνο κάποιες γραμμές του κειμένου: «Αυτοί που τώρα πανηγυρίζουν για την πραγματοποίηση αναδιάρθρωσης στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα είναι από τους πρώτους που σε λίγο καιρό θα γκρινιάζουν για την κατάντια και την ταλαιπωρία. Αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο διότι στην Ελλάδα κάπως έτσι εξελίσσονται –παραδοσιακά- τα πράγματα». 

15 Ιουνίου. Είχε ψηφιστεί το αθλητικό νομοσχέδιο που προώθησε ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης. Με κάθε επισημότητα, καταργήθηκε η Football League και δημιουργήθηκε η Super League 2 των δύο ομίλων. 

28 Ιουνίου. Η ΠΑΕ ΑΕΛ είχε αποστείλει εξώδικο στην ΕΠΟ. Ζητούσε να δει όλους τους φακέλους των ομάδων που μέχρι στιγμής δεν αδειοδοτήθηκαν και αυτών που θα ζητούσαν άδεια. Ώστε τόσο η ΕΠΟ και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού όσο και οι ιδιοκτήτες να μάθουν ποιος θα είναι ο χάρτης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της νέας σεζόν. 

29 Ιουνίου. Είχε αποφασιστεί κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης (παρουσία Αυγενάκη) σέντρα στο νέο πρωτάθλημα στις 15 Σεπτεμβρίου. Τότε δεν είχε γίνει καμία συζήτηση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. 

Ιούλιος 

1 Ιουλίου. Μόλις έξι ΠΑΕ είχαν λάβει αδειοδότηση για την Super League 2. Προς τιμήν τους ας τις ονοματίσουμε. Ήταν οι ΠΑΕ Τρίκαλα, Νίκη Βόλου, Βέροια, Ξάνθη, Λεβαδειακός και ΑΕΛ. 

16 Ιουλίου. 28 σύλλογοι είχαν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Την ίδια ημέρα είχε ανακοινωθεί Γενική Συνέλευση 

21 Ιουλίου. Αναβολή στην σέντρα και νέα ημερομηνία στις 25 Σεπτεμβρίου. 

Αύγουστος

2 Αυγούστου. Ο Ιάλυσος δήλωσε αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Άρα οι ομάδες από 28 είχαν γίνει 27. 

24 Αυγούστου. Αίφνης οι σύλλογοι από 28 και μετέπειτα 27 είχαν γίνει 36! 

Σεπτέμβριος

14 Σεπτεμβρίου. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, είχε χορηγήσει αδειοδότηση στον Διαγόρα, αλλά είχε ανάψει «κόκκινο» στην Ρόδο. 

17 Σεπτεμβρίου. Οι σύλλογοι του νέου πρωταθλήματος από 28, 27, 36 είχαν γίνει 30! 

23 Σεπτεμβρίου. Δύο ημέρες πριν από την σέντρα, η ΕΕΑ είχε χορηγήσει άδεια στον Ηρόδοτο και είχε ανάψει ξανά «κόκκινο» στην Ρόδο.  Φυσικό επακόλουθο η δεύτερη αναβολή στην σέντρα.

Οκτώβριος 

4 Οκτωβρίου. Κλήρωση την Τρίτη (5/10) και πρόθεση για σέντρα τελικά στις 10 Οκτωβρίου! 

5 Οκτωβρίου. Και τρίτη αναβολή στην σέντρα. Μετάθεσή της για 17 Οκτωβρίου. 

6 Οκτωβρίου. Η ΕΠΟ είχε δικαιώσει την ΠΑΕ ΑΕΛ στην προσφυγή της. Κάτι που είχε αφήσει εννιά ΠΑΕ χωρίς αδειοδότηση! Την ίδια στιγμή, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΠΑΕ Δόξα Δράμας. Έναν σύλλογο που έχει στο ρόστερ του μόνο έξι ποδοσφαιριστές! Ενώ οι παίκτες που αποδέσμευσε έχουν κινηθεί νομικά εναντίον του. Ζητούν την κατάπτωση της εγγυητικής (150.000 ευρώ). Ώστε να λάβουν τα δεδουλευμένα τους. Τελικά η Δόξα είχε δηλώσει οικειοθελής αποχώρηση και συμμετοχή στη Γ’ Εθνική.  

12 Οκτωβρίου. Μέσα σε μία ημέρα είχε αναβληθεί η σέντρα για τέταρτη φορά. Είχε γίνει σύγκληση Δ.Σ. για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Χωρίς καμία εξέλιξη. Ενώ είχε παρέμβει η FIFA και οι ομάδες από 28, 27, 36, 30 είχαν γίνει 32! 

25 Οκτωβρίου. Η ΕΕΑ είχε ανακαλέσει το πιστοποιητικό συμμετοχής του Διαγόρα. Δύο ημέρες μετά παίρνει πίσω την απόφαση της και ο «γηραιός» θα συμμετάσχει κανονικά στην Super League 2. Μεταξύ άλλων είχε αποφασιστεί σέντρα για 30-31 Οκτωβρίου.

27 Οκτωβρίου. Είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα της πρεμιέρας.

29 Οκτωβρίου. Παραμονή της σέντρας στο πρωτάθλημα, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε την Ζάκυνθο και της άναψε «πράσινο φως» για συμμετοχή στο πρωτάθλημα! Η ΠΑΕ ΑΕΛ έχοντας μάθει τι συνέβη, απέστειλε εξώδικο, ζητώντας αναβολή και νέα σέντρα.

30 Οκτωβρίου. Η ΕΠΟ αφήνει τις ομάδες να ταξιδέψουν κανονικότατα και αντί για σέντρα στο πρωτάθλημα, τους ανακοινώνει πως η σέντρα αναβλήθηκε! Τρεις μόλις ώρες πριν! Και αντί οι σύλλογοι να παίξουν αγώνες για την πρώτη αγωνιστική, έδωσαν φιλικά! 

Σέντρα το επόμενο Σαββατοκύριακο;

Την Δευτέρα (1/11) θα πραγματοποιηθεί η νέα κλήρωση για την κατάρτιση του προγράμματος. Ενώ στον Βόρειο όμιλο θα τοποθετηθεί η Καβάλα και στο Νότιο η Ζάκυνθος. Η έναρξη του Πρωταθλήματος θα οριστεί, εκτός… νέου απροόπτου, για το επόμενο Σαββατοκύριακο (6-7/11).

Το φαινόμενο Ζάκυνθος

Ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο! Διότι η Ζάκυνθος μπορεί να δικαιώθηκε, ωστόσο το θέμα των δελτίων παραμένει θολό!

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον «sport-fm» ο πρόεδρος της ομάδας του Ιονίου Στέλιος Γούναρης, η παρουσία της Ζακύνθου, τουλάχιστον στο τυπικό μέρος, στη Super League 2 δεν είναι σίγουρη.

Τη Δευτέρα (1/10), η Ζάκυνθος θα παραστεί ξανά στο Διαιτητικό Δικαστήριο για το θέμα των δελτίων και εκεί θα ξεκαθαρίσει εάν οι νησιώτες θα αποκτήσουν επαγγελματικά συμβόλαια.

Τι σημαίνει αυτό; Σε περίπτωση που το Διαιτητικό Δικαστήριο απορρίψει το αίτημα της Ζακύνθου, τότε κατά δήλωση του Στέλιου Γούναρη «θα κατέβουμε σε τρεις αγώνες, θα χάσουμε με 3-0 στα χαρτιά και θα αποβληθούμε…»

Ούτε λόγος για το τηλεοπτικό συμβόλαιο!

Τα «απόνερα» όλων των παραπάνω έχουν αφήσει σε δεύτερη μοίρα το τηλεοπτικό συμβόλαιο µε την ΕΡΤ. Για το οποίο είχε γίνει «σφαγή». Και που βάσει του αθλητικού νομοσχεδίου προβλέπεται να έχει τριετή διάρκεια. Με κεντρική διαχείριση παρακαλώ. Ακόμα και να γίνει σέντρα στο πρωτάθλημα, μοιάζει απίθανό να βρεθεί λύση με το τηλεοπτικό συμβόλαιο. 

Κλείνω με την εύστοχη ανάρτηση του ΠΣΑΤ: «Το πιο ανοργάνωτο πρωτάθλημα του κόσμου ανέβαλε την έναρξή του για 12η φορά μέσα σε 1,5 χρόνο, 3 ώρες πριν την σέντρα των αγώνων.

Επόμενη υποψήφια ημερομηνία η 6η Νοεμβρίου και εμείς εάν δεν ακούσουμε το σφύριγμα του διαιτητή δεν πιστεύουμε τίποτα.

Αυτό που από καιρό φοβόμαστε είναι ό,τι με εσάς, συνέχεια έχει και πιο κάτω».

Υ.Γ Κύριε Αυγενάκη, υφυπουργέ – influencer συγχαρητήρια για το πρωτάθλημα που οραματιστήκατε. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments