Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Super League 2: Το πρωτάθλημα των… δικαστικών αποφάσεων!

Super League 2: Το πρωτάθλημα των… δικαστικών αποφάσεων!

0
@SPORTFM
Dodekanisos

Το ημερολόγιο έδειχνε αρχές Ιουλίου 2021 όταν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, είχε οραματιστεί ακόμα μία αναδιάρθρωση των δύο χαμηλότερων επαγγελματικών κατηγοριών (Super League 2, Football League). Το πρόγραμμα είχε ως εξής: Σέντρα στις 17/10. Αυλαία την πρωτομαγιά και μπαράζ στις 8 και 15 Μαΐου.

Πέντε μήνες αργότερα η Super League 2, προσπαθεί μάταια να προβεί σε σέντρα. Ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, λόγω δικαστικών αποφάσεων που αυτοαναιρούνται. Μεσοβδόμαδα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΠΑΕ Δόξα Δράμας. Έναν σύλλογο που έχει στο ρόστερ του μόνο έξι ποδοσφαιριστές! Ενώ οι παίκτες που αποδέσμευσε έχουν κινηθεί νομικά εναντίον του. Ζητούν την κατάπτωση της εγγυητικής (150.000 ευρώ). Ώστε να λάβουν τα δεδουλευμένα τους. 

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε να τοποθετήσει η ΕΠΟ. Η οποία µέσω του διαιτητικού δικαστηρίου της, έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΛ κατά της Super League 2. Κάπως έτσι εννιά ΠΑΕ της Football League (ανέβηκαν από την αναδιάρθρωση), είδαν την άδειά τους να αφαιρείται. Ένα γεγονός που είχε επιπτώσεις και στους ποδοσφαιριστές άνω των 25 ετών. Καθώς και στις ανανεώσεις συμβολαίων. Όλες αυτές οι κινήσεις κρίθηκαν άκυρες! 
 
Μέσα σε όλον αυτόν τον μύλο, τέσσερις ΠΑΕ (Καβάλα, Δόξα Δράμας, Ασπρόπυργος & Ζάκυνθος) διεκδικούν την είσοδό τους στο νέο πρωτάθλημα. Τα «απόνερα» όλων των παραπάνω έχουν αφήσει σε δεύτερη μοίρα το τηλεοπτικό συμβόλαιο µε την ΕΡΤ. Για το οποίο είχε γίνει «σφαγή». Και που βάσει του αθλητικού νομοσχεδίου προβλέπεται να έχει τριετή διάρκεια. Με κεντρική διαχείριση παρακαλώ.

Την ίδια στιγμή που οι δεύτερες και τρίτες κατηγορίες σε Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Σκωτία, Τουρκία, Γερμανία, Ισπανία και πάει λέγοντας παίζουν κανονικά. Στην Ελλάδα, κυβέρνηση, αρχές, δικαστικά όργανα και ΠΑΕ για πολλοστή φορά ονειρεύονται πρωτάθλημα. Ενώ δεν έχουν κατορθώσει να λύσουν προβλήματα μείζονος σημασίας!  

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments