STOP απο τους Σλοβάκους στη νέα συνθήκη πανδημίας του ΠΟΥ

0
Dodekanisos

Ανοιχτά κατά της συνθήκης πανδημίας που θέλει να προωθήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μιλούν οι Σλοβάκοι πολιτικοί.
«Στους παγκοσμιοποιητές άρεσε ο έλεγχος των ανθρώπων κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού, επομένως θέλουν να τον κάνουν το νέο πρότυπο στο μέλλον», δήλωσε ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Republika Movement Milan Uhrík  (Μίλαν Ούχρικ), σύμφωνα με το σλοβακικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Denník N. «Για αυτό προετοιμάζεται η νέα συμφωνία για την πανδημία».

Ο ΠΟΥ ξεκίνησε την πρωτοβουλία για τη νέα συνθήκη πανδημίας ουσιαστικά το 2021 λέγοντας πως υπήρχε «καταστροφική αποτυχία της διεθνούς κοινότητας να επιδείξει αλληλεγγύη και ισότητα ως απάντηση στην πανδημία της νόσου του κορωνοϊού».

Οι επικριτές της προτεινόμενης συνθήκης, η οποία προωθήθηκε παράλληλα με τις νέες τροποποιήσεις στους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας (IHR) του ΠΟΥ, έχουν εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο των παγκοσμιοποιημένων ελέγχων δημόσιας υγείας στην κυριαρχία των κρατών μελών. Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ , Tedros Adhanom Ghebreyesus, υποστήριξε ότι η αντίθεση στη συνθήκη βασίζεται σε «παραπληροφόρηση» και ότι οι ανησυχίες για απώλεια εθνικής κυριαρχίας είναι «ανοησίες». Η Εσθονία έχει ήδη απορρίψει την προτεινόμενη συνθήκη και η Νέα Ζηλανδία έχει πατήσει φρένο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments