Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Στον δρόμο πετάει απόψε η FRAPORT τους εργαζόμενους της ΥΠΑ

Στον δρόμο πετάει απόψε η FRAPORT τους εργαζόμενους της ΥΠΑ

0
Dodekanisos

«Φοβάμαι το κλείσιμο της Υπηρεσίας» δηλώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων

Παρά τις υποσχέσεις περί διασφάλισης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, η εταιρεία γερμανικών συμφερόντων που ανέλαβε την διαχείριση τους, έδειξε από την πρώτη μέρα τις προθέσεις της, κάνοντας έξωση στους εργαζόμενους της ΥΠΑ.

Η διορία για να παραδώσουν τα κλειδιά των γραφείων τους , είναι μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα, οπότε και αυτοί οι άνθρωποι, θα μείνουν κυριολεκτικά χωρίς επαγγελματική στέγη, τουλάχιστον για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς δεν  τους φτάνει το τελεσίγραφο της FRAPORT, αλλά και η  ίδια η διοίκηση της Υπηρεσίας δεν έλαβε την παραμικρή μέριμνα για το που θα πάνε και πως θα λειτουργήσουν εφ εξής.

Το κλίμα ανάμεσα τους είναι εξαιρετικά βαρύ,  όπως ανέφερε μιλώντας στο news12 o πρόεδρος του Συλλόγου τους Φώτης Λουλουδάκης, ο οποίος ήταν εμφανώς θορυβημένος τονίζοντας πως φοβάται ακόμη και για το κλείσιμο της Υπηρεσίας και την διασπορά του προσωπικού στους πέντε ανέμους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Μέχρι στιγμής πάντως η διαχειρίστρια εταιρεία δεν έβαλε ούτε μια «σταγόνα νερό στο κρασί της» , ούσα αποφασισμένη να εφαρμόσει κατά  γράμμα και με κάθε αυστηρότητα την σύμβαση που υπεγράφη και είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της.

«Θα μπορούσε να συναινέσει η FRAPORT  , ώστε να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος λίγων ημερών, για να γίνει ομαλότερη η μετάβαση από το ένα καθεστώς στο άλλο. Κάτι που δεν έγινε, δείχνοντας εκδικητική διάθεση» υπογράμμισε ο κ Λουλουδάκης, τονίζοντας πως οι εξελίξεις αυτές θα έχουν σοβαρές συνέπειες και στην  λειτουργία του αεροδρομίου.

Κατέληξε αναφέροντας πως οι εργαζόμενοι, σεβόμενοι την ημέρα, θα παραδώσουν απόψε τα κλειδιά και θα προγραμματίσουν μετά τις γιορτές  τις επόμενες κινήσεις τους  .

Να σημειωθεί ότι σήμερα πια και μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε έστειλε η Διοίκηση κάποιες διευκρινίσεις,  για να σώσει ότι απέμεινε από το όψιμο ενδιαφέρον της για το μέλλον της ΥΠΑ και των εργαζομένων της. Παρόλα αυτά η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στα χαρτιά τουλάχιστον διατηρεί την υψηλή εποπτεία της λειτουργίας του αεροδρομίου, όπως προβλέπει η   εθνική και διεθνής νομοθεσία, προκειμένου να ελέγχει την τήρηση ή μη των όρων της σύμβασης.

Αναρωτιόμαστε όμως με τι «εργαλεία» θα το κάνει αυτό, από την στιγμή που η FRAPORT έκανε ποδαρικό στην συνεργασία τους με εξώσεις… Έτσι για καλή αρχή και ως ένδειξη καλής θελήσεως!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments