Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Στο συνέδριο με θέμα διαχείριση θυμάτων καταστροφών ο Κόκκινος

Στο συνέδριο με θέμα διαχείριση θυμάτων καταστροφών ο Κόκκινος

0
Dodekanisos

Στην τελετή έναρξης του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Διαχείριση θυμάτων καταστροφών» (8 – 13.10.2018, Ρόδος) που πραγματοποιήθηκε στον προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος το βράδυ της 9.10.2018

Σήμερα το πρωί 10.10.2018 συνοδευόμενος από τα στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας παρακολούθησε τις ασκήσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του συνεδρίου και το μεσημέρι συμμετείχε στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) που συγκάλεσε ο Δήμος Ρόδου για θέματα «σεισμών και πλημμυρών».

Ο κ. Χ. Κόκκινος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις ενέργειες που προωθούνται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Π.Ν.Αι. για εκπόνηση μελετών και υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων (μετά την πρόσφατη ανάθεση της συγκεκριμένης αρμοδιότητας στις Περιφέρειες από τον «Κλεισθένη»), ζήτησε τη συνεργασία και τη διαρκή επαγρύπνηση όλων των φορέων και την ενημέρωση των πολιτών για θέματα αντιμετώπισης ακραίων φυσικών φαινομένων και καταστροφών.

Υπενθύμισε τις άμεσες ενέργειες της Αυτοδιοίκησης στον περσινό μεγάλο σεισμό της Κω και επεσήμανε την ανάγκη ετοιμότητας όλων των κρατικών Υπηρεσιών.

Τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά των εθελοντών που οφείλουμε να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματά τους, που αφορούν απαραίτητο εξοπλισμό για τις ώρες που δίνουν τη μάχη με αυταπάρνηση ενάντια σε δύσκολα φυσικά και ακραία φαινόμενα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments