Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Στο Ηράκλειο το τσιγαράδικο που πιάστηκε στα Σφακιά με τα λαθραία

Στο Ηράκλειο το τσιγαράδικο που πιάστηκε στα Σφακιά με τα λαθραία

0
Dodekanisos

Σε ενδελεχή έλεγχο του φορτίου του υποβάλλεται στο Ηράκλειο το φορτηγό πλοίο Golendri, σημαίας Τανζανίας, το οποίο δεσμεύθηκε το πρωί της Παρασκευής από τις λιμενικές αρχές σε όρμο των Σφακίων, ενώ 4 νταλίκες περίμεναν να παραλάβουν το φορτίο του. Υπό κράτηση τα 6 μέλη του πληρώματος, ουκρανικής καταγωγής.

Το φορτηγό πλοίο, με σημαία Τανζανίας, στο οποίο επιβαίνουν 6 άτομα πλήρωμα, όλοι Ουκρανοί, εντοπίσθηκε έπειτα από ευρεία επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στον όρμο των Σφακίων και οδηγήθηκε με την συνοδεία του σκάφους ανοιχτής θαλάσσης ”Γαύδος” του λιμενικού σώματος στο λιμάνι του Ηρακλείου περίπου στις 21.30 το βράδυ , προκειμένου να πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από το Μαυροβούνιο με προορισμό τη Λιβύη και φέρεται να παρακολουθείται εδώ και ημέρες από τις Αρχές του Λιμενικού Σώματος.

Όπως δήλωσε ο λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής, ο έλεγχος και η καταμέτρηση του φορτίου, που είναι τσιγάρα, πιθανότατα λαθραία, ξεκίνησε ήδη από το βράδυ της Παρασκευής, σε συνεργασία με τις εισαγγελικές και τελωνειακές αρχές, ενώ το Σάββατο αναμένονται ανακοινώσεις από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.Ο λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής

Στην Κρήτη, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, έχει φτάσει και κλιμάκιο από το αρχηγείο του Λιμενικού, το οποίο φαίνεται να είχε επί μέρες υπό παρακολούθηση το πλοίο και επενέβη όταν προσέγγισε τις ακτές των Σφακίων.  Σύμφωνα με τα χαρτιά του πλοίου είχε φορτώσει από το Μαυροβούνιο και είχε προορισμό τη Λιβύη.

Στον όρμο των Σφακίων ήταν έτοιμο να ξεφορτώσει το φορτίο σε τέσσερα φορτηγά οχήματα, δύο με ελληνικές και δύο με βουλγαρικές πινακίδες, τα οποία εντοπίστηκαν σε ερημική περιοχή, ενώ οι οδηγοί τους είχαν προλάβει να τα εγκαταλείψουν διαφεύγοντας τη σύλληψη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments