Στην 57η θέση της κατάταξης για την ελευθερία βρίσκεται η Ελλάδα

0
Dodekanisos

Στην 57η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της ανθρώπινης ελευθερίας βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τον Δείκτης Ανθρώπινης Ελευθερίας, τα οποία προκύπτουν από μια πρόσφατη πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη του Ινστιτούτου Fraser.
Πρόκειται για τον πιο ολοκληρωμένο δείκτης ελευθερίας που έχει δημιουργηθεί μέχρι στιγμής για ένα παγκοσμίως σημαντικό σύνολο χωρών και δικαιοδοσιών, που αντιπροσωπεύουν το 98,8 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού. Στη φετινή κατάταξη ελευθερίας, τις κορυφαίες θέσεις εξασφαλίζουν η Ελβετία, η Νέα Ζηλανδία, η Δανία, η Ιρλανδία, η Εσθονία και η Σουηδία που ισοβαθμούν στην 5η θέση. Οι πέντε λιγότερο ελεύθερες χώρες, κατά φθίνουσα σειρά, είναι το Ιράν, η Μιανμάρ, το Σουδάν, η Υεμένη και η Συρία. Ο Δείκτης Ελευθερίας παρουσιάζει ένα ευρύ μέτρο της ανθρώπινης ελευθερίας, που νοείται ως η απουσία καταναγκαστικού περιορισμού.
Η ανθρώπινη ελευθερία επιδεινώθηκε σοβαρά στον απόηχο της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι περισσότεροι τομείς ελευθερίας έπεσαν, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής πτώσης του κράτους δικαίου, της ελευθερίας κινήσεων, της έκφρασης και συνάθροισης και της ελευθερίας στο εμπόριο. Αφού μειώθηκε σημαντικά το 2020, η ανθρώπινη ελευθερία παρέμεινε χαμηλή και κατά το δεύτερο έτος της πανδημίας.

1 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments