“Μια μεγάλη δύναμη απειλεί τη δημοκρατία και την ίδια την Ευρώπη!”

0
Dodekanisos

Μια στροφή προς τη …δεξιά πτέρυγα ενόψει των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φοβάται ξεκάθαρα ο Ζοζέπ Μπορέλ σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη του στην Βρετανική εφημερίδα The Guardian. Χαρακτηριστικά, δήλωσε και τα εξής:

“Φοβάμαι ότι οι Ευρωπαίοι ψηφίζουν επειδή φοβούνται. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο φόβος για το άγνωστο και η αβεβαιότητα δημιουργούν μια ορμόνη που απαιτεί απάντηση ασφαλείας. Αυτό είναι γεγονός”, είπε ο Μπορέλ και πρόσθεσε και τα εξής:
“Ενόψει του πολέμου στη Μέση Ανατολή, αλλά κυρίως του πολέμου στην Ουκρανία, οι άνθρωποι είναι αναστατωμένοι. Ο Πούτιν απειλεί όχι μόνο την Ουκρανία, αλλά ολόκληρη την ΕΕ. Είναι ένας αγώνας δημοκρατίας και ελευθερίας ενάντια στον αυταρχισμό”, υποστηρίζει.
«Ίσως αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο που θέτει μια μεγάλη δύναμη που απειλεί τη δημοκρατία μας, που απειλεί την ίδια την Ευρώπη, όχι μόνο την Ουκρανία».
Ωστόσο, το γεγονός ότι η Ρωσία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη συνοχή της ΕΕ είναι τουλάχιστον αμφίβολο. Αρκετοί δημοσιογράφοι και στη Δύση αναφέρουν πλέον ξεκάθαρα ότι η ΕΕ δεν παρέχει ικανοποιητικές απαντήσεις στην κλιματική κρίση, στην κρίση του κορωνοϊού, στον πόλεμο στην Ουκρανία και, τέλος, στην προσφυγική κρίση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments