Αρχική Videos Στα …κρύα του λουτρού αφήνουν την Ουκρανία για την ένταξη της στο...

Στα …κρύα του λουτρού αφήνουν την Ουκρανία για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ

0

«Η φιλοδοξία της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ δεν είναι το κύριο ζήτημα αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ στο ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι 24 Horas. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιθυμία του Κιέβου να ενταχθεί στη συμμαχία είναι κατανοητή «αλλά αυτό δεν είναι το κύριο ζήτημα αυτή τη στιγμή».

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ πιστεύει ότι είναι πιο σημαντικό να υποστηριχθεί η αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι υπέγραψε αίτηση για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δεν απάντησε σε ευθεία ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το εάν η συμμαχία είναι έτοιμη να εξετάσει αυτήν την αίτηση.

«Είμαστε δεσμευμένοι να υποστηρίξουμε την πολιτική «ανοιχτών θυρών» του ΝΑΤΟ, αλλά το πώς θα προχωρήσει η είσοδος νέων μελών στη συμμαχία είναι πραγματικά ένα ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί μεταξύ των 30 χωρών μελών του ΝΑΤΟ που ψηφίζουν», τόνισε ο επικεφαλής του αμερικανικού πενταγώνου Lloyd Austin και πρόσθεσε και τα εξής:
«Οπότε το θέμα πρέπει να εξεταστεί στο μέλλον. Αλλά αυτή τη στιγμή, οι περισσότεροι είμαστε επικεντρωμένοι στο να κάνουμε ότι μπορούμε για να βεβαιωθούμε ότι η Ουκρανία έχει αυτό που χρειάζεται για ανακτήσει τα εδάφη της. Και βλέπουμε κάποια πραγματικά καλά αποτελέσματα να δημιουργούνται από τις ουκρανικές δυνάμεις».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments