Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Squash: Ένα βαρύ Ελληνικό όνομα στο τουρνουά της Ρόδου

Squash: Ένα βαρύ Ελληνικό όνομα στο τουρνουά της Ρόδου

0
Dodekanisos

O Xαράλαμπος Λεονταράκης είναι το πιο σημαντικό Ελληνικό όνομα που θα πάρει μέρος στο Διεθνές Τουρνουά Squash που διοργανώνει το διάστημα από τις 20 έως και τις 23 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Sheraton, ο Ροδιακός Όμιλος Τοιχοσφαίρισης. Ο ίδιος που είναι παράλληλα και επαγγελματίας προπονητής από το 2016, στα 30 του πλέον χρόνια είναι πιο ώριμος από ποτέ προκειμένου να βοηθήσει και τη νέα γενιά να εξελιχθεί μέσα από το squash. Ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε με αφορμή το τουρνουά της Ρόδου τόνισε τα ακόλουθα:
«Είναι είτε η 4η είτε η 5η φορά που είμαι τυχερός και μπορώ να πάρω μέρος σε αυτό το φανταστικό τουρνουά. Συμμετέχω σε Ελληνικά τουρνουά από το 2011 και είναι σημαντικό για εμένα το ότι μπόρεσα να κερδίσω τρεις φορές το Εθνικό πρωτάθλημα. Αλλά το τουρνουά της Ρόδου είναι το αγαπημένο μου. Ξέρω πολύ καλά ότι η ομάδα του Ροδιακού Ομίλου Τοιχοσφαίρισης δίνει τον καλύτερο της εαυτό για να αναβαθμίζει το τουρνουά με την πάροδο του χρόνου. Δουλεύω παράλληλα ως Εθνικός προπονητής στην Τσεχία και για τον λόγο αυτό δεν έχω πάντα να δίνω το παρών στο τουρνουά της Ρόδου το οποίο γίνεται στο τέλος της σαιζόν. Όμως η φήμη που έχει αναπτύξει είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλη την κοινότητα του squash παγκοσμίως και οι επαγγελματίες περιμένουν να δουν αν θα είναι τόσο τυχεροί ώστε να βρίσκονται μέσα στις προσκλήσεις των διοργανωτών και να μπορέσουν να έρθουν. Είμαι σίγουρος ότι και αυτό το καλοκαίρι θα γίνει ένα ακόμα θαυμάσιο τουρνουά».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χαράλαμπος Λεονταράκης ήταν μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (PSA) το διάστημα από το 2009 έως και το 2017 φθάνοντας μάλιστα έως τη θέση ΝΟ 250. Ανά τον κόσμο έχει κατακτήσει περισσότερα από 15 τουρνουά ενώ ήταν πρωταθλητής Ελλάδας το 2013, το 2014 και το 2018. Είναι μέλος της Εθνικής μας ομάδας (ήταν και το 2014) και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα από το πόστο του προπονητή.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments