Αρχική Videos “Σπέρνουν πανικό για το κλίμα, απειλείται η δημοκρατία!”

“Σπέρνουν πανικό για το κλίμα, απειλείται η δημοκρατία!”

0

Την άποψη πως υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι σκόπιμα προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους ανθρώπους στη Γερμανία αναφορικά με το κλίμα, προκαλώντας φόβο και τρόμο, εξέφρασε ο Ελβετός χημικός και γιατρός Florian Holsboer (Φλόριαν Χόλτσμπεργκ) σε συνέντευξή του στη Welt.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Ο φόβος γίνεται παράλογος όταν χάνεται η σύνδεση με την πιθανότητα μιας πραγματικής απειλής. όταν δεν είναι πλέον δυνατό να γίνει διάκριση μεταξύ της θεωρητικής πιθανότητας και της πραγματικής πιθανότητας ενός κινδύνου. Ο συλλογικός φόβος προκύπτει όταν τα σενάρια φόβου ενισχύονται απεριόριστα στα μέσα ενημέρωσης».

«Συλλογικοί φόβοι για πολιτικές ή κοινωνικές εξελίξεις υπήρχαν πάντα, παραδέχτηκε ο Holsboer. Η πολιτική και μέρη των μέσων ενημέρωσης τροφοδοτούν επί του παρόντος τον παράλογο φόβο ότι ο πλανήτης θα χαθεί εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα. Αυτός ο πολιτικός συναγερμός είναι άκρως χειριστικός», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η επιστήμη στην οποία αναφέρονται οι πολιτικοί και όσοι ασχολούνται με το κλίμα δεν υπάρχει σε αυτή την περίπτωση. Αυτό που υπάρχει στην πραγματικότητα, από την άλλη πλευρά, είναι υπολογισμοί μοντέλων που καθορίζουν μια σύνδεση μεταξύ της αύξησης του CO₂ και της κλιματικής αλλαγής. Αλλά τα μοντέλα είναι απλώς μοντέλα», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι μπορεί να είναι και λανθασμένα.

Ο Holsboer παρατηρεί ότι το επιχείρημα για το κλίμα χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά για να απελευθερωθεί από τις συνηθισμένες και δοκιμασμένες δημοκρατικές διαδικασίες. Αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει κανείς το κλίμα για να κλείσει τη δημοκρατία, όπως έχουν ήδη ζητήσει ορισμένοι ακτιβιστές και ακόμη και πολιτικοί.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments