Αρχική Videos Σκωτία: Υπουργός προτρέπει τους πολίτες να κάνουν επανειλημμένα test

Σκωτία: Υπουργός προτρέπει τους πολίτες να κάνουν επανειλημμένα test

0
Dodekanisos

Σκληρή φαίνεται πως είναι η πραγματικότητα στην Σκωτία με την πρώτη υπουργό Nicola Sturgeon να προτρέπει τους πολίτες να κάνουν επανειλημμένα test κατά του κορονοϊού πριν από οποιαδήποτε δημόσια έξοδό τους. Μάλιστα η ίδια υποστηρίζει ότι κάνει test σε καθημερινή βάση.  «Ζητάμε από όλους να κάνουν test πριν συναντηθούν με άτομα από άλλα νοικοκυριά, ή πριν πάνε σε παμπ, εστιατόρια ακόμα και για ψώνια», τόνισε η Sturgeon κατά τη διάρκεια ομιλίας της, στο Κοινοβούλιο.

Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι της Σκωτίας προειδοποιούν ότι ίσως υπάρξουν «λουκέτα» σε καταστήματα και περιορισμοί για τους πολίτες. Ο λόγος αφορά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Ενώ δεκάδες είναι οι περιπτώσεις της μετάλλαξης «Όμικρον» που έχουν βρεθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Από την Τρίτη, υπάρχουν 99 περιπτώσεις της παραλλαγής στη Σκωτία.

Παράλληλα, η Sturgeon λέει ότι νέα μέτρα εξετάζονται καθημερινά για τον περιορισμό του ιού, αλλά προς το παρόν δεν έχουν τεθεί σε εφαρμογή. Επιπροσθέτως, απευθύνει έκκληση στις επιχειρήσεις να επιτρέψουν στο εργατικό δυναμικό την δυνατότητα της τηλεργασίας τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Τέλος, καλεί τους πολίτες να επιστρέψουν στα «βασικά» φορώντας μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, αερίζοντας δωμάτια και τηρώντας καλή υγιεινή των χεριών τους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments