Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Σκακιστική πανδαισία στη Ρόδο

Σκακιστική πανδαισία στη Ρόδο

0
Dodekanisos

Μετά την τεράστια επιτυχία της αντρικής ομάδας του Ιππότη που συμμετείχε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και μετά από μεγάλη μάχη ηττήθηκε και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο… Ο ΙΠΠΟΤΗΣ με πλήρη σύνθεση συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής κατηγορίας που διεξάγεται στoν Πειραιά στον Πολυχώρο της Νίκαιας. Συμμετέχουν οι 34 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας με 10μελή βασική σύνθεση.

Η ομάδα του ΙΠΠΟΤΗ για άλλη μια φορά είναι εκεί, όπως σε όλες τις μεγάλες εθνικές διασυλλογικές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια. Σκοπός είναι να συλλέξουν εμπειρίες οι νεαροί σκακιστές του οι οποίοι σε λίγα χρόνια θα αναλάβουν τις «μεγάλες» σκακιέρες. Την πρώτη μέρα Παρασκευή 25 Αυγούστου στον πρώτο γύρο κληρώθηκε με την πολύ ισχυρή ομάδα της Ευβοϊκής από την οποία ηττήθηκε με 7,5 – 2,5. Το Σάββατο 26 Αυγούστου είχαμε τον διπλό γύρο δηλγίνανε οι δύο αναμετρήσεις του 2ου και του 3ου γύρου την ίδια μέρα. Μεγάλη η κούραση για όλους τους σκακιστές αφού η κάθε παρτίδα διαρκεί πολλές ώρες και πολλές φορές φτάνει και ξεπερνάει ίσως τις 5 ώρες. Στον δεύτερο γύρο είχαμε την συνάντηση

ΣΑΚ Αργοναύτης – ΑΣΟ Ιππότης Ρόδου που έληξε με νίκη της ομάδας μας με 2,5 – 7,5 και το απόγευμα στον 3ο γύρο είχαμε την συνάντηση

ΑΣΟ Ιππότης Ρόδου – ΣΠΖ Κέρκυρας που έληξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα μεήττα για την ομάδα μαςκαι σκορ 4,5 – 5.

Στον 4ο γύρο ο Ιππότης αντιμετωπίζει την ομάδα της Θεσσαλονίκης Χρονικό ΠΑΠΑΦΗ αύριο Κυριακή 27 Αυγούστου και ώρα 17:00.

Συνεχίζεται φυσικά και το διεθνές τουρνουά του ΙΠΠΟΤΗ που διεξάγεται στη Ρόδο, με συμμετοχές σκακιστών από 18 χώρες. Οι μακρινές Χιλή, ΗΠΑ, Κίνα, Καζακστάν, Ουκρανία, είναι κάποιες από αυτές.

Το τουρνουά διεξάγεται στο ξενοδοχείο RodosPalaceκαθημερινά από 20 ως 30 Αυγούστου. Θα ήταν σημαντική παράλειψη να ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, και προσωπικά τον κ. Αντώνη Καμπουράκη, αλλά και όλο το προσωπικό του ξενοδοχείου, που για άλλη μια φορά στέκεται δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε. Χωρίς τη βοήθειά τους δε θα μπορούσαμε να έχουμε στη Ρόδο μας τόσες πολλές και τόσο σημαντικές διοργανώσεις.

Στη βαθμολογία του διεθνούς τουρνουά, μετά τον 6ο γύρο, προηγείται ο Ούγγρος GMAntalGergely (2558 elo) με 5,5 βαθμούς, έχοντας κάνει 5 νίκες και μία ισοπαλία, και ακολουθούν με 4,5 βαθμούς 8 σκακιστές.

Όσοι θέλουν να πάρουν μια γεύση από το αγωνιστικό σκάκι μπορούν να επισκεφθούν για λίγα λεπτά το χώρο αγώνων, καθημερινά  στις 16:00 η ώρα μέχρι και τις 29 Αυγούστου

Υπάρχει ζωντανή μετάδοση των αγώνων της Α Εθνικής αλλά και του διεθνούς τουρνουά της Ρόδου, στον ιστότοποchess24.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments