“Οι ηγέτες της ΕΕ έχουν υποταχθεί στην Ουάσινγκτον”

0
koliadis_banner
koliadis_banner
Dodekanisos

Άλλος ένας πολιτικός της Δύσης εξέφρασε την δυσφορία του για τη στρατηγική του ΝΑΤΟ αναφορικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία. «Η λογική της κλιμάκωσης έχει αποτύχει», επεσήμανε με δηλώσεις που έκανε ο Τζουζέπε Κόντε, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, νυν αρχηγός του αντιπολιτευόμενου πολιτικού κόμματος Κίνημα Πέντε Αστέρων σχολιάζοντας την Ουκρανική κρίση. Μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:

«Η στρατηγική που ακολουθήθηκε μέχρι στιγμής στο ΝΑΤΟ, με βάση τις συνεχείς στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία και τη λογική της κλιμάκωσης, δεν οδήγησε σε στρατιωτική ήττα της Ρωσίας. Δεν υπήρξε ήττα του ρωσικού στρατού στο Μπαχμούτ, δεν υπήρξε κατάρρευση των στρατιωτικών της μονάδων, δεν υπήρξε υποχώρηση κατά την ουκρανική αντεπίθεση. Οι οικονομικές και οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία δεν οδήγησαν σε χρεοκοπία και δεν κατέστρεψαν την οικονομία της», έγραψε ο Κόντε στη σελίδα του στο Facebook.

«Η απομόνωση της Ρωσίας δεν έχει γίνει σε καμία περίπτωση πραγματικότητα. Αντίθετα, η 15η σύνοδος κορυφής της ομάδας BRICS μόλις ολοκληρώθηκε με μια συγκεκριμένη προοπτική περαιτέρω επέκτασής της το 2024, η οποία θα καλύψει το 45% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 38,2%. του παγκόσμιου ΑΕΠ», συνέχισε ο Κόντε.

Σύμφωνα με τον Κόντε, «η σύγκρουση στην καρδιά της παλιάς Ευρώπης αποκάλυψε την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναπτύξει μια αποτελεσματική κοινή στρατηγική και να επιδείξει ανεξάρτητη πολιτική και οικονομική ηγεσία, υπογραμμίζοντας, αντίθετα, την υποταγή των [ευρωπαίων] αρχόντων στην Ηνωμένες Πολιτείες. Για μια ακόμα φορά ζήτησε την αναγκαιότητα έναρξης ειρηνευτικών συνομιλιών.

koliadis_banner
koliadis_banner
Προηγούμενο άρθροΣκακιστική πανδαισία στη Ρόδο
Επόμενο άρθρο“Η Αθήνα θυμίζει …Καμπούλ, στηρίζουμε την υποψηφιότητα Κασιδιάρη”
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments