Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Σκάκι: Ολοκληρώθηκε το 43ο Διεθνές τουρνουά “Ίκαρος”

Σκάκι: Ολοκληρώθηκε το 43ο Διεθνές τουρνουά “Ίκαρος”

0
Dodekanisos

Έπεσε η αυλαία για το 43ο Διεθνές τουρνουά Ίκαρος – Μεγάλες επιτυχίες για τους σκακιστές του ΙΠΠΟΤΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2020». Ήταν η 43η συνεχής χρονιά που διεξήχθη το συγκεκριμένο τουρνουά κι ήταν το πρώτο στην Ελλάδα στην εποχή του κορωνοϊού και το πρώτο στο οποίο τηρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής σκακιστικών αγώνων με ασφάλεια. (Συνεχής απολύμανση του χώρου αγώνων, Υποχρεωτική χρήση μάσκας απ όλους, Θερμομέτρηση και υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού κατά την είσοδο, Αποφυγή σωματικής επαφής, Μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των παικτών και των διαιτητών, Μη ύπαρξη θεατών κ.α.)

Νικητής για μία ακόμα φορά αναδείχθηκε ο πολυπρωταθλητής Ελλάδας Βασίλης Κοτρωνιάς, τερματίζοντας μόνος πρώτος και αήττητος με 6,5 βαθμούς σε 7 παρτίδες.
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Ντέιβιντ (Ιταλία) με 6 και στις τρεις επόμενες ισοβάθμησαν οι Ι. Νικολαΐδης, Μπανίκας Χριστ. και Λαδόπουλος Δημ. (σκακιστής του ΙΠΠΟΤΗ Ρόδου) με 5,5.
Οι πρώτες σκακίστριες:  1) Ράιζνιτσε–Όζολα (Λετονία) 4,5, 2-5) Ίασμαν (Γαλλία), Τρουμούχη (Ρόδος – πρωταθλήτρια Αιγαίου), Γούργαρη (Ικαρία – δευτεραθλήτρια Αιγαίου),  Γκούσκου-Σαγιά 4.

Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στη Λετονή Ράιζνιτσε – Όζολα η οποία είναι αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ένωσης, βουλευτής Λετονίας, πρώην Υπουργός Οικονομικών στη Λετονία, πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης κ Λετονίας. Η κ Ράιζνιτσε – Όζολα μητέρα τεσσάρων παιδιών, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση κι υποσχέθηκε να επισκεφθεί ξανά την πανέμορφη Ικαρία και να ξαναπαίξει σε επόμενο τουρνουά.

Από τον Ιππότη Ρόδου φορτωμένοι μετάλλια επέστρεψαν οι 6 σκακιστές που συμμετείχαν στο 43ο διεθνές τουρνουά ΙΚΑΡΟΣ.
Ακολουθούν με ηλικιακή σειρά τα μετάλλια που κατέκτησαν.

Λαδόπουλος Δημήτριος (22 ετών)
Πρωταθλητής Αιγαίου, 3ος σε ισοβαθμία στη γενική κατάταξη

Τρουμούχη Καθολική (15 ετών)
Πρωταθλήτρια Αιγαίου, 3η γυναίκα στη γενική κατάταξη, Πρωταθλήτρια στη γενική των κοριτσιών 14-16 ετών και Πρωταθλήτρια Αιγαίου στα κορίτσια 14-16 ετών

Σταθάτος Αλέξανδρος (11 ετών)
Πρωταθλητής Κ12, Πρωταθλητής Αιγαίου Κ12, Πρώτος στο τουρνουά ράπιντ, Δευτεραθλητής Αιγαίου, Δευτεραθλητής του β γκρουπ (κάτω από 1600 elo)


Μάγου Εμμέλεια (10 ετών)
3η θέση στα κορίτσια του Αιγαίου ως 10 ετών

Μάγου Φιλαρέτη (9 ετών)
Δευτεραθλήτρια στα κορίτσια Αιγαίου ως 10 ετών και 3η θέση στη γενική κορίτσια κάτω των 10 ετών και

Πισσαδάκη Δέσποινα (9 ετών)
3η γυναίκα Αιγαίου στη γενική κατάταξη, Πρωταθλήτρια στα κορίτσια Αιγαίου ως 10 ετών και 2η θέση στη γενική κορίτσια κάτω των 10 ετών


Οι σκακιστές μας τα πήγαν εξαιρετικά, και άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
Πολλοί ακόμα αξιόλογοι σκακιστές του Ιππότη θα ήθελαν να συμμετάσχουν αλλά οι συνθήκες που βιώνουμε με την πανδημία δεν το επέτρεψαν.

Ο πρόεδρος του Ιππότη κ. Στάμος Καράβας ,το ΔΣ και οι προπονητές, ευχαριστούν τους διοργανωτές για την άψογη φιλοξενία των αθλητών μας και συγχαίρουν τους 6 σκακιστές του συλλόγου μας οι οποίοι έδειξαν πως η προσπάθεια κι η σκληρή δουλειά ανταμείβεται. Οι πολλές επιτυχίες αφήνουν μεγάλη ικανοποίηση αλλά και την υποχρέωση για τη συνέχιση της προσπάθειας απ’ όλους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments