Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Σήμερα ο διαγωνισμός για την προσωρινή ανάθεση σε αεροπορική Εταιρεία της σύνδεσης...

Σήμερα ο διαγωνισμός για την προσωρινή ανάθεση σε αεροπορική Εταιρεία της σύνδεσης Καλύμνου με Αθήνα και αντίστροφα.

0
Dodekanisos

Σήμερα Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017  το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί από την ΥΠΑ διαγωνισμός για την προσωρινή ανάθεση σε αεροπορική Εταιρεία της σύνδεσης  Καλύμνου με Αθήνα και αντίστροφα.

Ο  διαγωνισμός θα αφορά ανάθεση της γραμμής για 2 μήνες με δυνατότητα συνέχισης της εξυπηρέτησης για άλλους δύο μήνες.

Οι εταιρείες  που θα συμμετέχουν στη διαδικασία είναι η  Astra Airlines και η Sky Express.

Να τονίσουμε ότι μεσούσης της θερινής περιόδου και 18 ημέρες πριν τελειώσει και ο Ιούλιος δεν δίνεται η δυνατότητα στο επιβατικό κοινό που θέλει να ταξιδέψει αεροπορικώς  από Αθήνα προς Κάλυμνο και αντίστροφα, να κάνει κράτηση θέσης.

Αιτία είναι ότι η ΥΠΑ δεν έχει αναθέσει ακόμη σε κάποια αεροπορική Εταιρεία  την εξυπηρέτησει της εν λόγω γραμμής  από την 1η Αυγούστου και μετά.

Μετά την πραγματοποίηση του διαγωνισμού και την ανάθεση της γραμμής αναμένεται έστω και προσωρινά να επιλυθεί το θέμα μέχρι και το Νοέμβριο .

Να θυμίσουμε  ότι από την 1η Οκτωβρίου 2016 η αεροπορική σύνδεση εκτελείτο από την  Astra Airlines που αντικατέστησε την OLYMPIC AIR μετά από διαγωνιστική διαδικασία . Όμως ηγέρθησαν  νομικά θέματα από την αεροπορική Εταιρεία SKY EXPRESS  και η ανάθεση  μέχρι τώρα γίνεται  ανά δίμηνο μέχρι να συζητηθεί η προσφυγή στο Συμβουλίου Επικρατείας ,κάτι  που δεν θα γίνει πριν  το Νοέμβριο.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments