Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση η 70χρονη από τη Ρόδο που έφυγε...

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση η 70χρονη από τη Ρόδο που έφυγε σε αναζήτηση Μονάδας Εντατικής Θεραπείας

0
Dodekanisos

Με το μείζον θέμα που παρατηρείται με την πληρότητα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων και κατ’επέκταση στην αδυναμία τους να περιθάλψουν ασθενείς, βρέθηκε 70χρονη συμπολίτης μας, η οποία παρουσιάζοντας έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, χρειάστηκε να μεταφερθεί εκτός νησιού κι εκεί άρχισε η Οδύσσειά της.

Από την εκτίμηση των γιατρών του νοσοκομείου Ρόδου, κρίθηκε απαραίτητη η αερομεταφορά της στην Κρήτη, για περαιτέρω νοσηλεία σε νοσοκομείο του νησιού.

Η επιχείρηση αερομεταφοράς με super puma στήθηκε το πρωί της Τετάρτης και η ασθενής διασωληνωμένη με έντονο αναπνευστικό πρόβλημα παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ υπό την εποπτεία και της διευθύντριας του ΕΚΑΒ Κρήτης κ.Μάγδας Ζεάκη.

Κατά την άφιξή της στη Κρήτη διαπιστώθηκε αδυναμία των ΜΕΘ που βρίσκονται στο ΠΑΓΝΗ το οποίο και εφημέρευε  αλλά και στο Βενιζέλειο να την περιθάλψουν, λόγω πληρότητας των κρεβατιών στις μονάδες τους, όπως επιβεβαίωσε στο neakriti.gr και η κ. Ζεάκη, με αποτέλεσμα να καταστεί  απαγορευτική η νοσηλεία της σε ένα εκ των δύο νοσοκομείων της πόλης του Ηρακλείου και να αποφασιστεί τελικά η μεταφορά της ασθενούς στην Ανατολική Κρήτη.

Τελικά, η 70χρονη μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στο Λασίθι, όπου και νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες, σε σταθερή κατάσταση.

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς, ενημερωθήκαμε ότι  η κατάστασή της εξακολουθεί να είναι κρίσιμη αλλά σταθερή και αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με το πως έφθασε στο νοσοκομείο. Παραμένει σε καταστολή, με μηχανική υποστήριξη και όλα τα ζωτικά της όργανα εν λειτουργία.

Τα πράγματα βέβαια δεν εξελλίσονται πάντα καλά όταν ένα επείγον περιστατικό χρήζει άμεσα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και το θέμα αναδεικνύεται δυστυχώς μόνο  όταν συμβεί το μοιραίο.

Οι περισσότερες  ΜΕΘ στα νησιά, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι είτε  είναι γεμάτες, είτε έχουν διαθέσιμες κλίνες που όμως δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Μονάδα στη καινούρια πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, η οποία έγινε εξ ολοκλήρου  από δωρεά.

Το αποτέλεσμα είναι, υπό αυτές τις συνθήκες να ταλαιπωρούνται με κίνδυνο της ζωής τους οι ασθενείς,  οι οικογένειες τους αλλά ταυτόχρονα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που γίνεται αποδέκτης παραπόνων και ακραίων συμπεριφορών κάποιες φορές  ενώ  καλείται να ανταπεξέλθει υπό το βάρος αυτών των δύσκολων καταστάσεων, τις περισσότερες φορές υπερβάλλοντας εαυτόν.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments