Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα «Σε εκκρεμότητα οι όμιλοι»

«Σε εκκρεμότητα οι όμιλοι»

0
ae_kos_4
Dodekanisos
Ο Βαγγέλης Τοπολιάτης είναι από την Τρίτη (23/8) και επίσημα ο νέος πρόεδρος της επιτροπής Δ’ Εθνικής της ΕΠΟ, ο οποίος μίλησε στο Onsports για την κατάσταση στην κατηγορία.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε αναταραχή στο σύνολό του και η Δ’ Εθνική αυτή τη στιγμή δεν έχει οργανωθεί πλήρως ενόψει της νέας χρονιάς. Και αυτό γιατί εκκρεμούν αποφάσεις υποβιβασμού σε ομάδες της Football League 2 και μπορεί να υπάρξουν μετατροπές στα αρχικά πλάνα του καταρτισμού των ομίλων.
«Ακόμη δεν έχουμε ολοκληρώσει τον καταρτισμό των ομίλων της Δ’ Εθνικής, καθώς περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τις ομάδες από τη Γ’ Εθνική, καθώς και το τι θα συμβεί τελικά με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Από τη Δ’ Εθνική έχουν δηλώσει συμμετοχή 123 ομάδες, άλλες τέσσερις από τη Football League 2, ενώ περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με ακόμη επτά ομάδες. Ισως να μην δηλώσουν όλες συμμετοχή στη Δ’ Εθνική. Τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη και δεν μπορεί να γίνει ο καταρτισμός των ομίλων. Δεν θα αλλάξει η κατανομή των Ενώσεων ανά όμιλο, ωστόσο ακόμη δεν μπορούμε να καθορίσουμε το πόσες ομάδες θα υποβιβάζονται από κάθε όμιλο.
Όλα αυτά τα ζητήματα μας απασχολούν αυτή τη στιγμή και προσπαθούμε να κάνουμε όλες τις ενέργειες για να είναι όλα έτοιμα στις 25 Σεπτεμβρίου που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ο καταρτισμός των ομίλων θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς στις 2/9 θα οριστικοποιηθεί ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στη Football League 2 και στη συνέχεια θα έχουμε σαφή εικόνα και στη Δ’ Εθνική», τόνισε αρχικά ο Βαγγέλης Τοπολιάτης.
Στη συνέχεια ανέφερε: «Η Δ’ Εθνική αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο μεταίχμιο της αναδιάρθρωσης και μείωσης των ομίλων. Στόχος μας είναι την περίοδο 2012-13 το πρωτάθλημα να διεξάγεται με 6 ομίλους των 16 ομάδων και τον επόμενο χρόνο με 4 ομίλους των 18 ομάδων. Είναι σαφές πλέον πως η ύπαρξη δέκα ομίλων δεν είναι βιώσιμη λύση. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε εμείς οι πρόεδροι των Ενώσεων. Από φέτος δεν θα ανεβαίνουν όλοι πρωταθλητές Ενώσεων, αλλά περίπου οι μισοί και θα γίνει μίνι πρωτάθλημα. Θα οριστούν 14 όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και οι δυο πρώτοι θα παίρνουν την άνοδο. Μένει να δούμε πως θα χωριστούν οι όμιλοι, κάτι που θα γίνει άμεσα, πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα».
Φυσικά, ο νέος πρόεδρος της επιτροπής Δ’ Εθνικής δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία της κατηγορίας: «Είναι γεγονός ότι η συγκυρία που βρισκόμαστε είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Υπάρχει το ζήτημα των επιχορηγήσεων προς τα σωματεία από την Πολιτεία, αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις που παίρνουμε, δεν γίνεται κάτι. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να ασκήσουμε πιέσεις, αλλά δεν υπάρχουν αποτελέσματα. Τα σωματεία ζητούν μείωση των εξόδων για τη διαιτησία και για τα πρόστιμα. Εμείς έχουμε κάνει ότι μειώσεις μπορούμε, ωστόσο δεν γίνεται κάτι άλλο. Αυτά τα έσοδα που εισπράττουμε εμείς τα επιστρέφουμε πίσω στις ομάδες, με τις τρεις μετακινήσεις που καλύπτουμε στις ομάδες των νησιών, αλλά και τα μπόνους στο τέλος της χρονιάς για τις ομάδες που είχαν τις λιγότερες κάρτες και ποινές. Δεν έχουμε κέρδος από αυτή τη διαδικασία και αντιλαμβανόμαστε κι εμείς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σωματεία».

πηγή: www.onsports.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments