Αρχική Videos Σχεδόν ένας στους δυο Μολδαβούς δεν επιθυμεί την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Σχεδόν ένας στους δυο Μολδαβούς δεν επιθυμεί την ένταξη στο ΝΑΤΟ

0

Κατά της ένταξης της Μολδαβίας στο ΝΑΤΟ τάσσονται περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε από την μη κυβερνητική εταιρεία  WatchDog.MD. Σύμφωνα με όσα δόθηκαν στη δημοσιότητα, στην έρευνα συμμετείχε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.121 ερωτηθέντων. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα από τις 10 έως και τις 19 Ιουνίου.

«Εάν διεξαγόταν δημοψήφισμα για την ένταξη της Μολδαβίας στο ΝΑΤΟ την ερχόμενη Κυριακή, το 33,4% των ερωτηθέντων θα υποστήριζε την ένταξη στη συμμαχία, ενώ το 52,6% θα ήταν κατηγορηματικά κατά μιας τέτοιας ολοκλήρωσης. Οι υπόλοιποι είναι αναποφάσιστοι» ανέφερε σε δήλωση του ο επικεφαλής της μη κυβερνητικής εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάϊο είχε γίνει μια ακόμα δημοσκόπηση από την Μολδαβική εταιρεία Date Inteligente (iData) και έδειξε ότι ο αριθμός των ατόμων που αντιτίθενται στην ένταξη της Μολδαβίας στο ΝΑΤΟ τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί κατά περίπου 8 ποσοστιαίες μονάδες. Σύμφωνα με την έρευνα, το 63,5% των ερωτηθέντων είναι κατά της εισόδου της δημοκρατίας στο στρατιωτικό μπλοκ και το 26,1% την υποστηρίζει. Ένα άλλο 10,4% δυσκολεύτηκε να απαντήσει. Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 27 Απριλίου και 8 Μαΐου και περιελάμβανε 1.049 άτομα από 395 τοποθεσίες. Τον Ιανουάριο, η πρόεδρος της Μολδαβίας Maia Sandu σε συνέντευξή της στο Politico δεν απέκλεισε ότι, στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης, η δημοκρατία θα μπορούσε να εγκαταλείψει την πολιτική της ουδετερότητας και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Παράλληλα, τόνισε ότι αυτή η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από τους πολίτες δημοκρατικά, μέσω δημοψηφίσματος.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments