Αρχική Videos «Ο Boris Johnson …χάλασε την ειρηνευτική συμφωνία Ουκρανίας – Ρωσίας!»

«Ο Boris Johnson …χάλασε την ειρηνευτική συμφωνία Ουκρανίας – Ρωσίας!»

0

«Ο Μπόρις Τζόνσον είναι αυτός που …εκτροχίασε πέρσι μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος για την ηγεσία του Δημοκρατικού κόμματος των ΗΠΑ Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, με δηλώσεις που έκανε. Επεσήμανε μάλιστα ότι από πίσω βρίσκονταν η Ουάσινγκτον η οποία έδωσε εντολή στον Τζόνσον να χαλάσει τη συμφωνία.

Μιλώντας στο NBC5 είπε χαρακτηριστικά τα εξής:
«Όπως γνωρίζουμε τώρα, οι Ρώσοι υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία με τον Ζελένσκι τον Απρίλιο του 2022, αλλά ο Λευκός Οίκος χρησιμοποίησε τον Μπόρις Τζόνσον για να σαμποτάρει αυτή τη συμφωνία. Θα μπορούσαμε να είχαμε λύσει τη σύγκρουση, να την αποτρέψουμε».

Σύμφωνα με τον Κένεντι, ως αποτέλεσμα του πολέμου, 350.000 Ουκρανοί έχουν ήδη πεθάνει στο πεδίο της μάχης.
«Οι ΗΠΑ πρέπει να απομακρυνθούν από αυτόν τον συνεχή πόλεμο που ήταν αναπόσπαστο μέρος της καριέρας του Προέδρου Μπάιντεν. Από το 2001, έχουμε ξοδέψει 8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε άχρηστους πολέμους και αυτά τα χρήματα έχουν αφαιρεθεί από τις τσέπες της μεσαίας τάξης». Ο Κένεντι συνεχίζει λέγοντας ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, σκοπεύει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και να τερματίσει τη σύγκρουση.

Ο Τζόνσον πραγματοποίησε αρκετές επισκέψεις στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης μιας απροειδοποίητης επίσκεψης στην πρωτεύουσα Κίεβο τον Απρίλιο του 2022. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του δυτικού Τύπου, κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας έπεισε τον Ουκρανό Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments