Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή: Τον παρακολουθούσε ομάδα 20 ατόμων

Σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή: Τον παρακολουθούσε ομάδα 20 ατόμων

0
ŊԁʔǠӕ͔́ǓǠʕщJϕ ̇ԓϔJǠʙӔ`ʁс́͋ǠԅԁєǠ13 ӅДŌ‘ɏՠ2017 ( EUROKINISSI//ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)
Dodekanisos

Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών με βαρύτατες κατηγορίες κατασκοπίας και παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, τον Ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA William Basil, ο οποίος οργάνωσε το σκάνδαλο των υποκλοπών σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, και του μισού υπουργικού συμβουλίου του, μεταξύ των οποίων και κορυφαίων στελεχών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και Δημόσιας τάξης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Επίσης, κατηγορείται και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης. Ο κ. Καρχιμάκης κατηγορείται ότι υπέκλεπτε έγγραφα μείζονος εθνικής ασφάλειας ενώ κατηγορούνται και τα μέλη της ΕΥΠ που τον προμήθευαν «τα ωραία εκείνα χαρτιά» όπως τα αποκαλούσε.

Παράλληλα το βούλευμα θέτοντας στο αρχείο το σκέλος της δικογραφίας για τους «άγνωστους δράστες» που συνέπραξαν με τον Ελληνοαμερικανό πράκτορα, φωτογραφίζει πως πίσω από τα όσα συνέβησαν στον Κώστα Καραμανλή είναι η CIA.

Το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού γνωστό ως «σχέδιο Πυθία», αναφέρει το βούλευμα μπήκε σε εφαρμογή ως προσπάθειας άσκησης πίεσης και εξαναγκασμού της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και έχει πολλές λεπτομέρειες για την σχεδίαση της δολοφονίας του.

Ιδιαίτερο στοιχείο ότι ταυτοποιήθηκαν δύο Βρετανοί που θα συμμετείχαν στην δολοφονία του Κ.Καραμανλή την οποία απέτρεψε κλιμάκιο της FSB (βασικά η SVR, εξωτερική υπηρεσία της FSB, σε συνεργασία με κλιμάκιο της GRU, όπως αναφέρουν πηγές του PRONEWS).

«Σκοπός των δραστών φαίνεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης της Ελλάδας με τη Ρωσία που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε κρίσιμους τομείς ειδικότερα της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών» ανέφερε το πόρισμα, δίνοντας έμφαση στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή με μνεία στις συμφωνίες για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τον αγωγό South Stream.

Τα έγγραφα του Wikileaks Σύμφωνα με έγγραφα τα οποία θεωρούνται αυθεντικά και δόθηκαν στην δημοσιότητα από τα Wikileaks η προσέγγιση της Ελλάδας με τη Ρωσία προκάλεσε ενέργειες από τις ΗΠΑ ώστε να ανατραπούν οι εν λόγω συμφωνίες για τους ρωσικούς αγωγούς.

«Το γεγονός της στήριξης της αμερικανικής πλευράς προς τον αγωγό ΤΑΡ εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε στις ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009, επιβεβαιώθηκε δε από την κατάθεση του μάρτυρα Β.Ρ (σσ αναφέρεται το όνομα γνωστού επιχειρηματία), ο οποίος μετά από συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον Μάιο του 2012 μετέφερε στην ελληνική πολιτική ηγεσία την αμερικανική θέση.

Αποτέλεσμα ήταν η σταδιακή εγκατάλειψη των σχεδίων των αγωγών και η δέσμευση της ελληνικής πλευράς στο σχέδιο του αγωγού ΤΑΡ. Επίσης εγκαταλείφθηκε το σχέδιο προμήθειας στρατιωτικού υλικού από τη Ρωσία» αναφέρεται στο πόρισμα για την υπόθεση. Και βέβαια αφορά την περίπτωση των 420 BMP-3HEL για τα οποία είχε υπογραφεί διακρατική συμφωνία, η οποία ουδέποτε υλοποιήθηκε Επιπλέον, στο σχέδιο «Πυθία» φέρονται να εμπλέκονται και υπάλληλοι της ΕΥΠ που είχαν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία και τα παρέδιδαν σε μη δικαιούμενα πρόσωπα.

Τον παρακολουθούσαν περίπου 20 άτομα

Ομάδα περίπου 20 ατόμων φαίνεται πως δεν άφηνε από τα μάτια της τον Κώστα Καραμανλή. Συγκεκριμένα αυτοκίνητα ακολουθούσαν αυτό του πρώην πρωθυπουργού όπου και αν ο Κώστας Καραμανλής πήγαινε. Από την Ραφήνα μέχρι το γραφείο του και από την ΕΡΤ μέχρι και σε σούπερ μάρκετ. Μάλιστα, κάποια στιγμή εντοπίστηκε το ένα από τα τρία αυτοκίνητα που τον παρακολουθούσαν και διαπιστώθηκε ότι κυκλοφορούσε με πλαστές ελληνικές πινακίδες.

Τον Ιούνιο του 2008 διαπιστώθηκε ότι τα τρία αυτά οχήματα συναντήθηκαν στην περιοχή του Χολαργού. Στα οχήματα επέβαιναν 7 άνδρες και 2 γυναίκες και στην συνάντηση τους συμμετείχαν δυο ακόμη άγνωστα άτομα, τα οποία εικάζεται πως είναι Βρετανοί. Επιπρόσθετα από τηλεφωνική υποκλοπή διαπιστώθηκε ότι οι επιβάτες των παραπάνω οχημάτων μιλούσαν ελληνικά ,ενώ η συνεννόηση μεταξύ των διαφόρων ομάδων πραγματοποιείτο μέσω κινητών τηλεφώνων.

Η εμπλοκή στη Νέα Μάκρη

Σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται ακριβώς αλλά κυμαίνεται μεταξύ του πενθημέρου 20 και 25 Απριλίου του 2008 στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φαναριών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ κατά τις απογευματινές ώρες έλαβε χώρα «ελεγχόμενη» διαδικασία εμπλοκής, διάρκειας 30 δευτερολέπτων.

Η εμπλοκή έλαβε χώρα μεταξύ του κλιμακίου της ομάδας εργασίας της FSB (ομάδα που προσπαθούσε να προστατεύσει τον Καραμανλή) και ατόμων που ανήκαν στις παραπάνω ομάδες παρακολούθησης. Τα άτομα του κλιμακίου της ομάδας εργασίας ήταν τέσσερα ενώ τα άτομα του άλλου «χώρου» ήταν δύο άοπλα, γυμνασμένα, μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα χρώματος κίτρινου που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.

Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στο χώρο της εμπλοκής.

Μέσα στο όχημα βρέθηκαν στοιχεία από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθείται κατά τη μετακίνηση του Κώστα Καραμανλή από την κατοικία του στο γραφείο του, τα οχήματα που τον συνόδευα, οι μηχανές ασφαλείας καθώς και:

• Χάρτες στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης.

• Κιάλια νυχτερινής παρατήρησης.

• Εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα TOKAREV και KALASNIKOF.

• Υλικά καμουφλάζ (καινούρια,αχρησιμοποίητα),υλικά μακιγιάζ,όπως μολύβια,κουκούλες μη χρησιμοποιημένες που δεν έφεραν κάποιο διακριτικό ,καθώς και γυναικεία ρούχα.

• Συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ υψηλής ευκρίνειας και εμβέλειας.

• Τηλεχειριστήριο.

• Τρόφιμα (ξηρά τροφή και σοκολάτες).

• Σκηνές.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments