Αρχική Videos Ρωσία: Εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση, το νομοσχέδιο που απαγορεύει την αλλαγή φύλου

Ρωσία: Εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση, το νομοσχέδιο που απαγορεύει την αλλαγή φύλου

0

Πέρασε από την Κρατική Δούμα στη Ρωσία, σε πρώτη ανάγνωση, το νομοσχέδιο που απαγορεύει την αλλαγή φύλου. Υπενθυμίζουμε ότι είχε υποβληθεί στη Βουλή τον Μάϊο του 2023 και προβλέπει ξεκάθαρα την πλήρη απαγόρευση των ιατρικών παρεμβάσεων που στοχεύουν στην αλλαγή φύλου. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin , «είναι απαράδεκτο όταν ιδιωτικές κλινικές για 30-60 χιλιάδες ρούβλια” εκδίδουν πιστοποιητικά που σας επιτρέπουν να αλλάξετε το φύλο στα έγγραφα». Με τη σειρά του, ο Νικολάι Κολομέιτσεφ, ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της παράταξης του Κομμουνιστικού Κόμματος , πρόσθεσε ότι ο νόμος πρέπει να είναι άμεσης δράσης.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η Κρατική Δούμα ενέκρινε νόμο για πρόστιμα έως και δέκα εκατομμύρια ρούβλια για προπαγάνδα ΛΟΑΤΚΙ, αλλαγής φύλου και παιδεραστίας τόσο μεταξύ ανηλίκων όσο και ενηλίκων. Το ποσό του είναι έως 400 χιλιάδες ρούβλια για φυσικά πρόσωπα και έως πέντε εκατομμύρια ρούβλια για νομικά πρόσωπα. Οι αλλοδαποί ενδέχεται να κληθούν να πληρώσουν έως και 400 χιλιάδες ρούβλια, να συλληφθούν για έως και 15 ημέρες ή να απελαθούν.

Επιπλέον, το Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που απαγορεύει τις διαφημίσεις που σχετίζονται με την προώθηση των μη παραδοσιακών σεξουαλικών αξιών στα μέσα ενημέρωσης, στα βιβλία, στις ταινίες και τις οπτικοακουστικές υπηρεσίες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments