Αρχική Videos “Παγκόσμιο ψηφιακό σύμφωνο” ζητάει ο Γκουτέρες

“Παγκόσμιο ψηφιακό σύμφωνο” ζητάει ο Γκουτέρες

0

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες παρουσίασε την πρότασή του για ένα «Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο», το οποίο θα περιλαμβάνει νόμους σε ολόκληρο τον πλανήτη κατά του «μίσους και του ψέματος στον ψηφιακό χώρο».

«Οι ψηφιακές πλατφόρμες χρησιμοποιούνται για να αλλάξουν την επιστήμη και να διαδώσουν παραπληροφόρηση και μίσος σε δισεκατομμύρια ανθρώπους», είπε ο Γκουτέρες. «Η εξάπλωση του μίσους και του ψέματος στον ψηφιακό χώρο προκαλεί μεγάλη παγκόσμια ζημιά. Αυτό απαιτεί σαφή και συντονισμένη παγκόσμια δράση. Δεν έχουμε στιγμή για χάσιμο», είπε μεταξύ άλλων.

Ο ΟΗΕ έχει δημοσιεύσει μια έκθεση πολιτικής για το θέμα η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει και τα ακόλουθα: «Οι τεράστιες επενδύσεις στην τεχνολογία δεν συνδυάστηκαν με δαπάνες για δημόσια εκπαίδευση και υποδομές. Η ψηφιακή τεχνολογία έχει οδηγήσει σε τεράστια κέρδη σε παραγωγικότητα και αξία, αλλά αυτά τα οφέλη δεν έχουν ως αποτέλεσμα την κοινή ευημερία».

«Η ρητορική μίσους και η παραπληροφόρηση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να οδηγήσουν σε βία και θάνατο. Η ικανότητα διάδοσης παραπληροφόρησης σε μεγάλη κλίμακα για την υπονόμευση επιστημονικά τεκμηριωμένων γεγονότων αποτελεί υπαρξιακό κίνδυνο για την ανθρωπότητα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments