Αρχική Αθλητικά νέα Ρεάλ Μαδρίτης: H «Βασίλισσα» των buyouts στο NBA

Ρεάλ Μαδρίτης: H «Βασίλισσα» των buyouts στο NBA

0
Φωτογραφία: basketnews
Dodekanisos

Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης στο ποδόσφαιρο, να διανύει μία περίοδο «κρίσης», ωστόσο αυτό δεν ισχύει για το τμήμα μπάσκετ της. Η Ρεάλ στο μπάσκετ δουλεύει σε άλλο επίπεδο. Είναι η «Βασίλισσα» της Ευρώπης στα έσοδα από εξαγορές (buyouts). Μέσα σε εννιά μήνες έλαβε πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ μόνο από buyouts για τρεις αθλητές που έστειλε στο NBA! 

Ειδικότερα η αρχή είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2020. Τότε ο Φακούντο Καμπάτσο είχε αποχωρήσει με προορισμό τους Ντένβερ Νάγκετς για το NBA αντί έξι εκατομμυρίων ευρώ. Αργότερα η ομάδα της Οκλαχόμα Σίτι κατέβαλε το buyout του Γκάμπριελ Ντεκ ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ και ο Αργεντινός έγινε μόνιμος κάτοικος NBA. Τέλος, πρόσφατα ο Ούσμαν Γκαρούμπα γέννημα-θρέμα της Ρεάλ αποχώρησε αντί τριών εκατομμυρίων ευρώ για τους Χιούστον Ρόκετς. Σύνολο 10,3 εκατομμύρια ευρώ. Και αν το ποσό φαίνεται μικρό σκεφτείτε ότι το budget της Ζαλγκίρις για την φετινή σεζόν δηλώθηκε στα 6,8 εκατομμύρια ευρώ! 

Η Ρεάλ Μαδρίτης δουλεύει στα πρότυπα του NBA

Όπως αναφέρει το basketnews, πρώτο και κυριότερο μιλάμε για την Ρεάλ Μαδρίτης. Έναν «κολοσσό» του αθλητισμού. Όταν η «Βασίλισσα» σε δέσει με συμβόλαιο, αυτό σημαίνει πως είσαι ο καλύτερος σε αυτή την θέση. Οι απαιτήσεις από εκείνη είναι να βοηθήσεις να κατακτηθούν όλοι οι πιθανοί τίτλοι. Η «Βασίλισσα» παρέχει στους αθλητές άριστες συνθήκες, ώστε να επιτευχθούν οι από κοινού στόχοι. Γι’ αυτό και θέτει όρους όπως για παράδειγμα το υψηλό buyout. 

Η Ρεάλ λειτουργεί στα πρότυπα ομάδων του NBA, δηλαδή παρέχει κορυφαία υποστήριξη. Φροντίζει οι αθλητές της να μην ταλαιπωρούνται και ναυλώνει ιδιωτικές πτήσεις charter. Τους βρίσκει το καλύτερο δυνατό διαμέρισμα. Παρέχει στα μέλη των οικογενειών τους δωρεάν εισιτήρια για τα Final Four και τα ξεναγεί στην πόλη διεξαγωγής.

Περιττό να αναφέρουμε πως η πρωτεύουσα της Ισπανίας, η Μαδρίτη, διαθέτει εξαιρετικό κλίμα, κορυφαία εστιατόρια, κλαμπ και διεθνείς σχολεία για παιδιά. Ακόμα και εισιτήρια για την ποδοσφαιρική Ρεάλ στην καλύτερη δυνατή τιμή. 

Λέξη κλειδί η επένδυση

Τι σημαίνουν τα τρία εκατομμύρια που έλαβε η Ρεάλ από τον Γκαρούμπα; Μία λέξη. Επένδυση. Κάθε χρόνο, η Ρεάλ επενδύει εκατομμύρια ευρώ μόνο για να διατηρήσει το νεανικό της σύστημα. Περιλαμβάνει φιλοξενία εκατό αθλητών σε τεράστια διαμερίσματα στο «Ciudad Real Madrid». Εγκαταστάσεις προπόνησης πρώτης κατηγορίας, τροφοδοσία, αίθουσες παιχνιδιών κ.λπ.

Η εξαγορά (buyout) που ζητάει φαίνεται δίκαιη για τα πόσα που επενδύει στην ανίχνευση, την πρόσληψη και την ανάπτυξη ταλέντων από όλο τον κόσμο. Επίσης, το να αγωνίζεσαι για τη Ρεάλ Μαδρίτης σου εγγυάται βάσει αποτελεσμάτων, πως σίγουρα θα τραβήξεις την προσοχή από το ΝΒΑ. 

Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το buyout διαφέρει σε κάθε παίκτη. Καθώς μιλάμε για διαφορετικές περιπτώσεις. Για παράδειγμα ο Καμπάτσο είχε ψαχτεί από το 2019 για το μεγάλο βήμα στο NBA. Το buyout του Αργεντινού ήταν στο ένα εκατ. ευρώ. Όταν αυτό δεν ήρθε, αποφάσισε να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με την Ρεάλ αντί 15 εκατομμυρίων ευρώ. Ταυτόχρονα αποδέχθηκε να ανέβει το buyout στα έξι εκατ. Όταν το Ντένβερ τον προσέγγισε ο Καμπάτσο έπρεπε να καλύψει αυτό το buyout. Διότι οι κανονισμοί του NBA δεν επιτρέπουν στις ομάδες να καταβάλλουν περισσότερα από 750 χιλιάδες ευρώ. Οπότε πλήρωσε από την τσέπη του για να αγωνιστεί στο NBA!

Η Ρεάλ αποτελεί μία ομάδα που δεν σταματούν να παρακολουθούν οι σύλλογοι του NBA. Προφανώς γιατί με την δουλειά και την εξέλιξη που έχουν οι αθλητές της, έχει κερδίσει το ενδιαφέρον από το ισχυρότερο πρωτάθλημα στον κόσμο. «Όταν έχεις μια φορά στη ζωή την ευκαιρία να υπογράψεις στη Ρεάλ Μαδρίτης, αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις», είχε πει ο Γιόνας Ματσιούλις.

Τέλος επί εποχής Πάμπλο Λάσο (από το 2011 μέχρι σήμερα), η Ρεάλ έχει κατορθώσει να λάβει 18 εκατομμύρια ευρώ μόνο από buyouts. 

Αναλυτικά τα ποσά που έχει λάβει η Ρεάλ από buyouts ομάδων του ΝΒΑ επί εποχής Πάμπλο Λάσο

1. Φακούντο Καμπάσο (2020 – Νάγκετς) – 6 εκατ. ευρώ

2. Ουσμάν Γκαρούμπα (2021 – Ρόκετς) – 3 εκατ. ευρώ

3. Σέρχιο Ροντρίγκεθ (2016 – Σίξερς) – 2.5 εκατ. ευρώ

4. Νίκολα Μίροτιτς (2014 – Μπουλς) – 2.5 εκατ. ευρώ

5. Λούκα Ντόντσιτς (2018 – Μάβερικς) – 2 εκατ. ευρώ

6. Γκάμπριελ Ντεκ (2021 – Θάντερ) – 2 εκατ. ευρ’ω

Σύνολο: 18 εκατ. ευρώ

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments