Αρχική Επικαιρότητα Πτώση πυροσβεστικού αεροσκάφους στη Ζάκυνθο – Σώος ο πιλότος

Πτώση πυροσβεστικού αεροσκάφους στη Ζάκυνθο – Σώος ο πιλότος

0
Πυροσβεστικό αεροσκάφος Πετζετέλ (πηγή: Eurokinissi)
Dodekanisos

Πυροσβεστικό αεροσκάφος που είχε κληθεί να επέμβει για πυρκαγιά στην Ζάκυνθο κατέπεσε λόγω τεχνικού προβλήματος όπως έγινε γνωστό. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας ο πιλότος, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Παραλίγο τραγωδία είχαμε στην Ζάκυνθο. Όπως αναφέρουν τα Ελληνικά ΜΜΕ, πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου πετζετέλ έπεσε στο νησί της Ζακύνθου. Ευτυχώς, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ο πιλότος του αεροσκάφους είναι καλά στην υγεία του. Μάλιστα τον απομάκρυναν από το σημείο της πτώσης πυροσβέστες που έσπευσαν να βοηθήσουν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr το σκάφος υπέστη τεχνικό πρόβλημα και έπρεπε να προσγειωθεί αναγκαστικά. Συγκεκριμένα λόγω των αρκετά έντονων πυρκαγιών δημιουργήθηκε κενό αέρος στο αεροσκάφος. Αυτό συνέβη γιατί συνηθίζουν να πετούν χαμηλά, ώστε να έχουν καλύτερη ανίχνευση των πυρκαγιών. Ο πιλότος δεν πρόλαβε να προβεί σε αναγκαστική προσγείωση. Ωστόσο ακόμα τίποτα δεν επιβεβαιώνεται. Οι συνθήκες της πτώσης του αεροσκάφους αναμένεται να ερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Τέλος όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, ο πιλότος είναι σώος. Μάλιστα για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.  

Δείτε φωτογραφίες από την πτώση του αεροσκάφους

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments