Ψηφιακή ταυτότητα …ειδική για τους φτωχούς ετοιμάζει το ίδρυμα Gates!

0
Dodekanisos

Μια ψηφιακή ταυτότητα ειδικά σχεδιασμένη για τους φτωχούς ετοιμάζει το ίδρυμα Gates και μάλιστα πρόκειται να τη δοκιμάσει στην Αφρική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ιδρύματος, υπάρχουν 850 εκατομμύρια φτωχοί στον κόσμο που δεν έχουν ακόμη καταφέρει να αποδείξουν νομικά έγκυρη ταυτότητα.

Η ψηφιακή «ταυτότητα» θα επέτρεπε στους «φτωχούς» να «συμμετέχουν πλήρως στην οικονομική ζωή». Η ψηφιακή ταυτότητα θα διευκόλυνε επίσης την πρόσβαση στην απασχόληση και την εκπαίδευση. Τελικά, οι φτωχοί άνθρωποι θα μπορούν επίσης να κάνουν τραπεζικές συναλλαγές και να επωφελούνται από την κρατική υγειονομική περίθαλψη. Για όλους τους φτωχούς ανθρώπους χωρίς ψηφιακή ταυτότητα, το Ίδρυμα Gates «ευτυχώς κάνει μια εντυπωσιακή λύση» διαθέσιμη δωρεάν: ένα ανοιχτού κώδικα και προσαρμόσιμο σύστημα ψηφιακής ταυτότητας που ονομάζεται Modular Open Source Identity Platform (MOSIP).

Ο Michael Wiegand, Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών για τους Φτωχούς στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates,  βρίσκει το νέο σχέδιο πολύ συναρπαστικό: «Είναι καιρός για μια νέα προσέγγιση στη χρηματοοικονομική ένταξη που υπερβαίνει τις βασικές τραπεζικές υπηρεσίες».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments