“Πρέπει να είμαστε με την Ουκρανία …μέχρι τέλους!”

0
Dodekanisos

Η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen κάλεσε τα μέλη του μπλοκ του ΝΑΤΟ να «επεκτείνουν και να εμβαθύνουν» τη δέσμευσή τους για την Ουκρανία στη συνεχιζόμενη σύγκρουσή της με τη Μόσχα και προειδοποίησε ότι η Δύση πρέπει να απορρίψει οποιεσδήποτε προτάσεις για «κόπωση πολέμου» καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται.

«Πρέπει να είμαστε με την Ουκρανία μέχρι τέλους. Εφόσον οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι να πολεμήσουν αυτόν τον πόλεμο για την ελευθερία, ας αποφασίσουμε ότι η κούραση του πολέμου δεν θα λάβει χώρα στη διατλαντική κοινότητά μας», είπε η Φρέντερικσεν στην ετήσια σύνοδο της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κοπεγχάγη τη Δευτέρα.
Η Frederiksen, ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών της Δανίας, πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή της εργάζεται για να «επεκτείνει και να εμβαθύνει» τον συνασπισμό των χωρών που έχουν δεσμευτεί να προμηθεύσουν το Κίεβο με μαχητικά αεροσκάφη F-16 για να αντιμετωπίσουν την αεροπορική υπεροχή της Ρωσίας.

Η Δανία, μαζί με την Ολλανδία, προσφέρθηκαν να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς πιλότους για τα f16 καθώς και να παραδώσουν αεροσκάφη στην Ουκρανία. Τον Αύγουστο, η Νορβηγία δεσμεύτηκε επίσης να προμηθεύσει F-16 στην Ουκρανία. Έντεκα άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσαν ότι θα βοηθήσουν στην παροχή εκπαίδευσης σε Ουκρανούς πιλότους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments