«Προτιμώ να πάω φυλακή παρά να περιορίσω την ελευθερία του λόγου!»

0
Dodekanisos

Ο ιδιοκτήτης του τουίτερ, Elon Musk, δήλωσε ότι δεν θα περιόριζε ποτέ την ελευθερία του λόγου στην πλατφόρμα, ανεξάρτητα από το ποιες οντότητες τον πίεσαν να το κάνει, και ισχυρίστηκε ότι θα προτιμούσε να «πάει φυλακή» παρά να το επιτρέψει να συμβεί. Τα σχόλια του Μασκ έγιναν κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο Spaces, η οποία περιελάμβανε και τον Άλεξ Τζόουνς, τον οποίο ο Μασκ επανέφερε στην πλατφόρμα την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου.

Ο συντάκτης της Human Events που συντόνιζε την κουβέντα, ρώτησε τον Musk τι θα συνέβαινε εάν το FBI ή το DHS έλεγε στο X (πρώην τουίτερ) ότι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις και πληροφορίες πρέπει να λογοκρίνονται».
Ο Μασκ απάντησε ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει «όσο πιο διαφανής γίνεται», προσθέτοντας ότι «θα δούμε όλα όσα συμβαίνουν στο σύστημα και τίποτα δεν θα είναι κρυφό, αυτός είναι ο στόχος».
Ο Μασκ πρόσθεσε ότι «ειλικρινά, αν πιστεύω ότι μια κυβερνητική υπηρεσία παραβιάζει τον νόμο στις απαιτήσεις της γύρω από την πλατφόρμα, θα ήμουν πρόθυμος να πάω φυλακή προσωπικά, αν ένιωθα ότι ήταν αυτοί που παραβίαζαν το νόμο». Σε άλλο σημείο της συζήτησης, ο Μασκ εξήγησε ότι επανέφερε τον Άλεξ Τζόουνς στην πλατφόρμα γιατί ως απολυτάρχης της ελευθερίας του λόγου δεν θα λογοκρίνει κανέναν στο Χ αν δεν παραβίαζε το νόμο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments