Αρχική Αθλητικά νέα Βόλεϊ Πρωταθλήτρια η Τελχινίδα!

Πρωταθλήτρια η Τελχινίδα!

0
telxinida1
Dodekanisos

Έναν ακόμη τίτλο πανηγύρισαν, την Κυριακή, οι γυναίκες της Τελχινίδας. Στον 1ο τελικό των play offs οι αθλήτριες του Νίκου Τσιντομηνά επικράτησαν με 3-1 σετ του Ροδίων Άθλησις (είχαν 2-0 νίκες από την κανονική περίοδο) και κατέκτησαν το 6ο σερί πρωτάθλημα Δωδεκανήσου στην μόλις επτά ετών ιστορία του γυναικείου τμήματος. Επιπλέον, ως πρωταθλήτρια ομάδα Δωδεκανήσου η Τελχινίδα, θα συμμετάσχει στα μπαράζ ανόδου για την Α2 Εθνική κατηγορία γυναικών που φέτος θα φιλοξενηθούν στη Ρόδο, πιθανότατα από 19-23 Απριλίου.
Στον 1ο τελικό αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στο Βενετόκλειο και παρακολούθησαν πάρα πολλοί φίλοι του βόλεϊ, οι δύο φιναλίστ πρόσφεραν πολύ καλό θέαμα. Στο 1ο σετ τα προβλήματα σε υποδοχή και άμυνα της Τελχινίδας έδωσαν την ευκαιρία στο Ροδίων Άθλησις να κατακτήσει το σετ με 22-25. Στο επόμενο σετ η είσοδος της Ελισάβετ Αμορανίτη βελτίωσε την αμυντική εικόνα των γηπεδούχων. Το αποτελεσματικό σερβίς, κυρίως από τη Μαρία Βρατσάλη (8 άσσους στον αγώνα) έδωσε εύκολους πόντους αλλά και πολλές κόντρα επιθέσεις στην Τελχινίδα που δε δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει τα σετ (25-19).
Στο 3ο σετ οι ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 18-19. Στο σημείο αυτό, η αλλαγή της Φαμπιόλας Τερζίου άλλαξε τις ισορροπίες υπέρ της Τελχινίδας που ξέφυγε αρχικά με 22-19 και τελικά πήρε και το σετ με 25-22.
Στο 4ο σετ είχαμε την ολοκληρωτική επικράτηση της Τελχινίδας που προηγήθηκε διαδοχικά με 6-0, 10-1, 12-2,14-4, 21-8 και τελικά πείρε και αυτό το σετ με 25-09.
ΡΣΦΠ Τελχινίς – Ροδίων Άθλησις 3-1 σετ σε 91΄(22-25 σε 22΄, 25-19 σε 27΄, 25-22 σε 27΄και 25-09 σε 15΄)
Τελχινίς: (Νίκος Τσιντομηνάς) Ελένη Μητροπούλου (17π), Μαρία Βρατσάλη (12π – 8 άσσοι), Χρυσάνθη Μαθιουδάκη (2π), Φαίη Μίχου (10π), Φαμπιόλα Τερζίου( 4π), Ντιλέκ Χουσεΐν (2π), Νικολέτα Αμορανίτη (λ), Ελισάβετ Αμoρανίτη (10π), Κέλυ Δαουτοπούλου, Νίκη Κουτζούκη, Ματίνα Γιαννέλη, Αγγελίνα Κώτη, Ραφαηλία Κουφομανώλη, Ειρήνη Γεράκη, Ανθή Γκίκα και Κων/να Λορένζου(λ).
Ροδίων Άθλησις: (Νίκος Μακρής) Κατερίνα Λάππα, Μαρία Μαστρογιάννη, Ελένη Γιακουμάκη, Κατερίνα Ευθυμίου, Μαρίνα Τζανουδάκη, Γεωργ. Κανέλλη, Μιχαλίτσα Βενετοκλή, Χριστιάνα Παναγίδου, Φωτεινή Περίδη, Αν. Αποστολάκη, Άντζελα Ντέμο (λ), Οικονόμου Σοφία (λ) και Χαρούλα Φραντζή.
Διαιτητές του αγώνα ήταν ο Λάκης Λαζαράκης, η Μαίρη Παπαδούλη και η Νικολέττα Κρίτσα.
Μετά το τέλος του τελικού ακολούθησαν οι απονομές του κυπέλλου και των μεταλλίων στις τρεις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος από την πρόεδρο της ΤΕ ΕΟΠΕ Δωδεκανήσου κα Τασία Ζαμπετούλα-Καρπαθάκη, τον αντιπρόεδρο της ΤΕ κ. Σάββα Χατζηνικολάου, τον πρόεδρο των διαιτητών κ. Λάκη Λαζαράκη και τον κ. Κώστα Μουστάκα (Guzi club).
Νίκη για τις κορασίδες
Άλλη μία νίκη για το πρωτάθλημα κορασίδων έκανε η Τελχινίδα. Οι αθλήτριες του Μιχάλη Τσιμισίρη νίκησαν στο Βενετόκλειο τον Διαγόρα και τώρα πια περιμένουν την αναμέτρηση με την Κω, το αποτέλεσμα της οποίας θα ‘βγάλει’ τον φετινό πρωταθλητή.
ΡΣΦΠ Τελχινίς – ΓΣ Διαγόρας 3-1 σετ σε 96΄(25-18 σε 28΄,25-16 σε 27΄, 23-25 σε 26΄και 25-09 σε 19΄)
Τελχινίς: (Μιχάλης Τσιμισίρης) Νικολέτα Αμορανίτη, Ντιλέκ Χουσεΐν, Αγγελίνα Κώτη, Παπαδοπούλου Ζέτα, Κωσταρά Ραφαέλα, Ανθή Γκίκα, Δέσποινα Καραγιάννη (λ), Ραφαηλία Κουφομαλώλη, Εύη Μανωλάκη, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Ματίλντα Πέτσι, Φαμπιόλα Τερζίου και Βάλια Παρασκευά (λ).
Διαγόρας: (Πάνος Δικαστόπουλος) Ελιζαμπέτα Μαμαλίγκα, Ιωάννα Αθανασίου, Κατερίνα Δεληγιώργη (λ), Δ. Κρητικού, Ν. Τσακίρη, Μ. Ρομπα, Γ. Ανθουλας, Κατερίνα Τοτόνι, Κουτή Νίκη και Α. Προβατοπούλου.
Διαιτητές του αγώνα ήταν η Μαίρη Παπαδούλη και η Ανθούλα Δόση.
Έχασαν στο τάι μπρέικ οι παγκορασίδες
Μετά από ένα αμφίρροπο όσο και συναρπαστικό αγώνα οι παγκορασίδες της Τελχινίδας έχασαν στην ‘Τέντα’ από τον Διαγόρα. Το ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες στο τάι μπρέικ υπέρ του γηραιού, το παρακολούθησαν πάρα πολλοί θεατές και ήταν η πρώτη ήττα για τις μικρές της Τελχινίδας.
ΓΣ Διαγόρας – ΡΣΦΠ Τελχινίς 3-2 σετ σε 123΄(25-15 σε 22΄,18-25 σε 27΄, 25-19 σε 27΄,22-25 σε 27΄και 15-13 σε 20΄)
Τελχινίς: (Νίκος Τσιντομηνάς) Ειρήνη Γεράκη, Ανθή Γκίκα, Δέσποινα Καραγιάννη, Ραφαηλία Κουφομαλώλη, Μιχαηλία Λαζαρίδου, Εύη Μανωλάκη, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Ματίλντα Πέτσι, Πάολα Σουσάρι, Μελίνα Τερζή, Αριέτα Τερζίου, Φαμπιόλα Τερζίου και Άντα Φωτεινού.
Διαγόρας: (Πάνος Δικαστόπουλος) Ελιζαμπέτα Μαμαλίγκα, Ιωάννα Αθανασίου, Κατερίνα Δεληγιώργη, Αιμιλία Τάκο, Δ. Κρητικού, Ν. Τσακίρη, Μ. Ρομπα, Χρ. Σκοντράνι και Α. Προβατοπούλου.
Διαιτητές του αγώνα ήταν η Μαίρη Παπαδούλη και η Νικολέτα Κρίτσα.

Telchinis Pagkorasides

telxinida-kipello

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments